Här plågar de ihjäl grisarna med svärd – nu slipper männen staff

Varning för obehagliga bilder. Grisarna skriker av smärta när personalen plågar dem.


De obehagliga bilderna spelades upp i en spansk domstol under tisdagen. Flera män står åtalade för djurplågeri och videoklippet är det starkaste beviset.

I klippet, som i original är över sex minuter långt, syns flera män plåga grisar med svärd. Männen sticker svärden i sidan på grisarna, djuren skriker av smärta. En av männen skriker ”Vila i frid” samtidigt som han skrattar.

Några av grisarna är gravida suggor och i orginalklippet kan man se hur männen drar ut det levande fostret ur suggan.

Bilderna har väckt vrede i Spanien, åklagaren säger att det är det värsta han sett och Javier Moreno som jobbar på djurrättsorganisationen Animal Equality säger att klippet visar det absolut grymmaste han sett, skriver Mirror.

Även bonden som äger djuren är chockad, han visste inte om hur hans anställda behandlade djuren säger han.

Här ligger gården där djurplågeriet ägde rum:


Klippet är inspelat redan 2012 och det var en före detta anställd som polisanmälde sina kollegor. Rättegången startade i veckan.

Åklagaren vill att männen döms till lagens strängaste straff för djurplågeri i Spanien, ett års fängelse. Förmodligen kommer männen inte får några straff alls, i Spanien är det vanligt att man låter förstagångs-brottslingar som får straff på två år eller mindre gå fria.

Tidigare i år berättade Nyheter24 om videoklippet som upprörde fransmännen, smygtagna bilder visade hur kaniner plågades och flåddes levande.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

20 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.