Här plågar de ihjäl grisarna med svärd – nu slipper männen staff

- 28/09/2016, 17:44 -

Varning för obehagliga bilder. Grisarna skriker av smärta när personalen plågar dem.

De obehagliga bilderna spelades upp i en spansk domstol under tisdagen. Flera män står åtalade för djurplågeri och videoklippet är det starkaste beviset.

I klippet, som i original är över sex minuter långt, syns flera män plåga grisar med svärd. Männen sticker svärden i sidan på grisarna, djuren skriker av smärta. En av männen skriker ”Vila i frid” samtidigt som han skrattar.

Några av grisarna är gravida suggor och i orginalklippet kan man se hur männen drar ut det levande fostret ur suggan.

Bilderna har väckt vrede i Spanien, åklagaren säger att det är det värsta han sett och Javier Moreno som jobbar på djurrättsorganisationen Animal Equality säger att klippet visar det absolut grymmaste han sett, skriver Mirror.

Även bonden som äger djuren är chockad, han visste inte om hur hans anställda behandlade djuren säger han.

Här ligger gården där djurplågeriet ägde rum:


Klippet är inspelat redan 2012 och det var en före detta anställd som polisanmälde sina kollegor. Rättegången startade i veckan.

Åklagaren vill att männen döms till lagens strängaste straff för djurplågeri i Spanien, ett års fängelse. Förmodligen kommer männen inte får några straff alls, i Spanien är det vanligt att man låter förstagångs-brottslingar som får straff på två år eller mindre gå fria.

Tidigare i år berättade Nyheter24 om videoklippet som upprörde fransmännen, smygtagna bilder visade hur kaniner plågades och flåddes levande.