Onsdag 21 Apr
Stockholm

Pappa lät sin son dö i överhettad bil – för att uppfylla sina sexfantasier

Denna fruktansvärda historia utspelade sig i den amerikanska delstaten Georgia. Bilden till höger är från ett annat tillfälle.
1 av 3
Denna fruktansvärda historia utspelade sig i den amerikanska delstaten Georgia. Bilden till höger är från ett annat tillfälle. Foto: Polisen / TT Nyhetsbyrån
Justin Ross Harris var olycklig i sitt äktenskap med sin fru – och besatt av att hitta andra personer att ha sex med.
2 av 3
Justin Ross Harris var olycklig i sitt äktenskap med sin fru – och besatt av att hitta andra personer att ha sex med. Foto: Polisen
I juni 2014 lämnade Justin Ross Harris sin tvåårige son Cooper i en överhettad bil – för att dö.
3 av 3
I juni 2014 lämnade Justin Ross Harris sin tvåårige son Cooper i en överhettad bil – för att dö. Foto: Facebook

Först åt pappan frukost med sin son ute på en restaurang. Sen lämnade han honom i en bil i sju timmar – för att dö. Nu åtals han för mord.

Kommentera (31)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Denna fruktansvärda historia utspelade sig i området Cobb County i den amerikanska delstaten Georgia i sydöstra USA.

Justin Ross Harris var olycklig i sitt äktenskap med sin fru – och besatt av att hitta andra personer att ha sex med. Han ska bland annat ha legat med en prostituerad, och försökt få en 17-årig tjej att skicka intima bilder till honom.


Han tyckte att frun och den nästan två år gamla sonen Cooper bara var i vägen för honom när han ville uppfylla sina sexuella fantasier, enligt fallets åklagare Chuck Boring.

– Det här fallet handlar om död, bedrägeri och ett dubbelliv, sa Boring till en jury under sitt inledningsanförande under måndagen, enligt Independent.

Justin Ross HarrisJustin Ross Harris.

I juni 2014 lämnade Justin Ross Harris sin son Cooper i en överhettad bil – för att dö. Sonen dog efter att i sju timmar ha suttit inlåst i bilen på parkeringen till pappans arbetsplats.

Enligt pappan hade han umgåtts med sonen hela morgonen. De hade titta på tecknade serier och ätit frukost tillsammans ute på en restaurang. Men efter det ska han ha glömt att lämna av Cooper på förskolan och i stället åkt direkt till jobbet – och sedan glömt sonen i bilens baksäte.

Cooper HarrisSonen Cooper Harris. Bildkälla: Facebook

Men åklagaren Chuck Boring menar att pappans berättelse inte stämmer. Han ska till exempel bara minuter innan han lämnade sin son i bilen ha lagt upp ett meddelande på nätet med texten: "Jag älskar min son och allt, men vi behöver båda komma bort".

Enligt åklagaren ska han även ha kört i väg efter jobbet till ett köpcenter, trots att bilen enligt polisen ska ha stunkit av "svett, en smutsig blöja och lukten av död".

När sonen dött ska pappan också ha skickat över 30 meddelanden med sin mobiltelefon till "mestadels kvinnor, mestadels om sex", enligt åklagaren.

– Håll den här mannen ansvarig för att ha försökt fly från ett liv till ett annat genom att döda ett barn på ett av de mest fruktansvärda, ofattbara sätt möjligt, sa Chuck Boring till juryn.


Under tisdagen är det dags för Justin Ross Harris försvarsadvokater att presentera sina bevis.

Rättegången pågår just nu, och pappan står bland annat åtalad för mord, skriver Independent.

Läs också om pappan som mördade sin 2-åriga dotter för att hon överlevde cancer, eller om föraren som tittade ner i mobilen – och körde över tre barn.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Har du barn?
Tack för din röst!
Kommentera (31)
Kopiera länk
Dela