Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Han säger att han begick det "perfekta mordet" – nu döms han

- 06/10/2016, 22:29 -
Mannen sade till sin syster att han begått det perfekta mordet.
1 av 3

Mannen sade till sin syster att han begått det perfekta mordet.

Pixabay/TT

Nu döms han för det 17 år gamla mordet.
2 av 3

Nu döms han för det 17 år gamla mordet.

TT

På en servitör på en indisk restaurang.
3 av 3

På en servitör på en indisk restaurang.

Pixabay

Mannen döms nu för mordet på en servitör på en indisk restaurang 1998, efter att han själv sagt att han begått det "perfekta mordet".

Ronnie Coulter, 48, har nu dömts för att ha huggit ihjäl 32-åriga servitören Chhokar för nästan 17 år sedan. Ronnie Coulters syster själv sade under rättegången att hennes bror sagt att han begått det perfekta mordet, skriver Metro UK.

Men efter en jurygenomgång på över tio timmar utspritt på tre dagar kom juryn ändå fram till att Ronnie var skyldig till mordet.

Coulter själv skyllde anklagelserna på sin brorson Andrew Coulter och David Montgomery. Båda männen erkände att de var på platsen, men nekar till mordet.

Fallet är det andra fall som tagits upp i Skottland efter att de gjorde om sin lagstiftning 2011 så att samma fall kan tas upp två gånger på samma åtalspunkter. Coulter har tidigare friats när han stod inför rätta 1999.

Chhokars fru var närvarande under rättegången och grät under sitt vittnesmål. Hon berättade att hon sett blodet forsa ur sin man när hon sprang ut på parets uppfart.

– Han höll sina händer på bilen och runt huvudet, sedan sade han "de har huggit mig" innan han föll till marken. Han var död, jag kunde inte förstå det, sade hon.

Chhokars hade just kommit tillbaka hem från sitt arbetspass på en indisk restaurang när frun hörde människor utanför. Hon identifierade den man som mördat hennes make som Ronnie Coulter, tillsammans med de andra.

Coulter kommer få sin dom den sista oktober, skriver Metro UK.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den 16-åriga flickan som födde barn hemma och sedan slängde ut det genom fönstret i panik.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.