Här drar läraren eleven i håret: ”Det här är oacceptabelt”

- 12/10/2016, 13:43 -

Läraren ska också ha slagit eleven i huvudet med ett föremål.

Att elever ska känna sig trygga i skolan är för de flesta en självklarhet. Att sedan lärarna ska vara de som står för tryggheten är verkligen grundläggande.

En video där en lärare drar en elev i håret chockar just nu Grenville High School i Mississippi. Det var en förälder som fick klippet skickat till sig från sin dotter på skolan. Mamman la sedan upp klippet på sin privata Facebook. Klippet fick snabbt spridning bland föräldrar med barn på skolan.

Det är obehagliga bilder, just den här klassen består av elever med ”särskilda behov” vilket enligt många föräldrar gör handlingen än mer avskyvärd.

I klippet ser man en lärare som drar den kvinnliga eleven i håret under en gymnastiklektion. En annan video ska visa hur samma lärare slår eleven i huvudet med någon sorts föremål.

Skolan har inlett en utredning och skolans rektor Xavier M. Hodo säger att ”det här är oacceptabelt”, skriver Mississippi Today.

Även borgmästaren i Greenville har uttalet sig i frågan, Errick D. Simmons säger att han förutsätter att alla lärare på skolan agerar professionellt och sätter elevernas säkerhet först.