Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Julie blev gravid efter att hennes farbror våldtagit henne: "Vägrade göra abort"

- 16/10/2016, 09:40 -
Julie blev gravid två gånger av att hennes farbror våldtog henne.
1 av 5

Julie blev gravid två gånger av att hennes farbror våldtog henne.

Facebook / Polisen

Sonen till höger är från hennes farbror. Hon har utöver två andra barn med två andra män.
2 av 5

Sonen till höger är från hennes farbror. Hon har utöver två andra barn med två andra män.

Facebook

Julie har en hemsk historia bakom sig.
3 av 5

Julie har en hemsk historia bakom sig.

Facebook

Hennes farbror sitter i fängelse tills åtminstone 2035.
4 av 5

Hennes farbror sitter i fängelse tills åtminstone 2035.

Polisen

Nu vill hon gå vidare.
5 av 5

Nu vill hon gå vidare.

Facebook

"När jag blev gravid första gången så var jag helt förstörd. Det var en chock för mig, men jag tänkte aldrig på abort."

Under 16 års tid blev Julie Dunlavy, i dag 35, våldtagen av sin farbror Peter Dunlop, 61. Det började när hon var 13 och fortsatte till hon hade nått 29 års ålder.

Facebook

Under de långa åren blev Julie gravid två gånger. Första gången ledde till missfall, men den andra graviditeten resulterade i en son. Och hon ångrar inte att hon födde sonen.

– När jag blev gravid första gången så var jag helt förstörd. Det var en chock för mig, men jag tänkte aldrig på abort för jag tror inte på det, säger Julie enligt brittiska Metro.

För familjen berättade hon en lögn om att det var ett one night stand som gjort henne gravid och när sedan missfallet var ett faktum så blev det tungt för Julie.

När hon sedan blev gravid för andra gången var känslorna blandade. Det var fortfarande hemskt att det rörde sig om hennes farbrors barn. Men samtidigt var Julie glad att vara gravid på nytt.

– Jag var orolig att barnet skulle se ut som Peter och att jag inte skulle kunna ta hand om barnet. Men det kunde jag och jag har aldrig låtit min farbror röra barnet. Barnet är inte hans, det är mitt.

Första gången som Julies farbror förgrep sig på henne var i hans lägenhet och övergreppen fortsatte. Hon flyttade hemifrån vid 23 års ålder och blev gravid med en annan man som sedan försvann ur bilden när barnet fötts. Depression tog över med alla hemska minnen från uppväxten.

Det familjen gjorde sen är obegripligt. Utan att veta någonting så föreslog de att hennes farbror skulle flytta in hos henne – och hon orkade inte att säga ifrån, enligt brittiska Metro.

Varje dag våldtog han henne och det var under den här perioden som hon blev gravid två gånger.

– Det hände så ofta att jag tappade räkningen. Han brukade hota mig med att bränna ner mitt hus och att han kände folk som satt i fängelse som skulle skada mig och mitt första barn.

I fyra år bodde han med Julie och det ledde till många sömnlösa nätter. 2010 greps hennes farbror för andra sexbrott. Han hade förgripit sig på tre andra flickor och fick 15 år i fängelse. Tre år senare var Julie modig nog att anmäla sin egen farbror för våldtäkterna.

Polisen

Det slutade i att Peter Dunlop fick ytterligare 12 år i fängelse. Och nu kan Julie andas igen.

– Jag är glad att jag vågade anmäla honom. Det känns som att en vikt har lyfts från mina axlar.

Nu försöker hon att leva ett så normalt liv som det går och att hon menar att hennes son är det enda positiva som kommer ifrån de hemska åren.

Facebook

Läs också om en pappa som gjorde sin 14-åriga dotter gravid – eller om kvinnan som "gift sig" med både sin son och sin dotter.

Ladda ner vår app för fler häpnadsväckande nyheter från hela världen.