Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Den här skylten på arabiska sitter vid en väg i USA – för att skrämma Trump

- 19/10/2016, 10:28
Skylten har satts upp i USA.
1 av 5

Skylten har satts upp i USA.

TT / Twitter

Och ska skrämma Donald Trump.
2 av 5

Och ska skrämma Donald Trump.

Evan Vucci

För hans islamofoba uttalanden.
3 av 5

För hans islamofoba uttalanden.

Evan Vucci

Men det står egentligen bara att han "inte vet vad det betyder men han är rädd för det ändå".
4 av 5

Men det står egentligen bara att han "inte vet vad det betyder men han är rädd för det ändå".

Twitter

Massivt trolljobb.
5 av 5

Massivt trolljobb.

Twitter

Det kan vara det bästa trolljobbet som någonsin gjorts – och ett slag mot islamofoben Donald Trump.

Efter att en stor reklamskylt dök upp med budskapet "IS suger" har det nu dykt upp en tavla på arabiska som häcklar en amerikansk politiker som bland annat vid ett tillfälle sagt att muslimer ska hindras från att komma till USA. Ja, vi pratar om Republikanske presidentkandidaten Donald Trump.

TT

På skylten, som finns placerad i Dearborn, Michigan i USA, går att läsa: "Donald Trump vet inte vad det här betyder, men han är rädd för det ändå". Det enda som inte står skrivet med det arabiska alfabetet är Trumps namn och en hemsida trumpisscared.org.

Bakom reklamskylten finns Nuisance Committee Super PAC. Det är en grupp som bland annat ligger bakom det populära spelet "Cards Agains Humanity" – läs mer om det här.

Enligt en talesperson var det meningen att översättningen inte skulle finnas på skylten eftersom idén med att behöva fråga vänner som pratar arabiska var "spännande", skriver Mashable.

Dessutom hoppas organisationen på att det kommer att skapa dialog mellan arabisktalande amerikaner och personer som inte pratar eller kan läsa språket. Anledningen till att Dearborn valdes som stad är att det bor många amerikaner med arabisk bakgrund där.

Ni kanske också minns tygpåsen med arabisk text som figurerade i bland annat Berlins tunnelbana som gjort en politisk poäng av rädslan för det arabiska språket.

Läs också en debattartikel där en tidigare sverigedemokrat menar att "muslimer" och "terrorist" är likställda inom partiet.

Glöm inte att ladda ner vår fullmatade nyhetsapp.

Kan du läsa arabiska?