Donald Trump har många anmälningar om sexbrott mot sig.
1 av 6
Donald Trump har många anmälningar om sexbrott mot sig. - Foto: TT
Kvinnorna som anmäler och skriver om fallen blir ofta hotade till livet.
2 av 6
Kvinnorna som anmäler och skriver om fallen blir ofta hotade till livet. - Foto: TT
Även Hillary Clinton möts av hotfull retorik från Trump.
3 av 6
Även Hillary Clinton möts av hotfull retorik från Trump. - Foto: TT
Trump ser sig själv som oskyldig, men ska framträda i rätten i december.
4 av 6
Trump ser sig själv som oskyldig, men ska framträda i rätten i december. - Foto: TT
Flera kvinnor säger att de bara var tonåringar när Trump ofredade dem.
5 av 6
Flera kvinnor säger att de bara var tonåringar när Trump ofredade dem. - Foto: TT
Hans supportrar verkar inte bry sig.
6 av 6
Hans supportrar verkar inte bry sig. - Foto: TT

Hon berättade att hon våldtogs av Trump när hon var 13 år – dödshotas

Dussintals kvinnor som anklagat Trump för sexuella brott har mötts av dödshot.


En kvinna som anmält Republikanernas presidentkandidat Donald Trump för våldtäkt skulle under onsdagen framträda på en presskonferens i Los Angeles, USA. Den fick ställas in efter att kvinnan mottagit flertalet grova hot, skriver Buzzfeed.

Trump själv har gjort sig känd för sina sexistiska uttalanden om kvinnor.

Kvinnan, som aldrig tidigare framträtt, säger i sitt åtal att Trump våldtog henne när hon bara var 13 år gammal. Det skedde hemma hos kände New York-miljardären Jeffrey Epstein som själv är känd för att ha erkänt sexuella övergrepp på barn.

TT

Hon är inte ensam. Ett dussintals andra kvinnor har anmält Trump för sexuella ofredanden och i det här fallet ska presidentkandidaten befinna sig på en rättegång den 13 december i år. Alltså en dryg månad efter själva presidentvalet.

Tre kvinnor som deltog i en skönhetstävling som tonåringar har berättat att Trump brukade besöka deras omklädningsrum när de var nakna. Någonting som han själv skröt om i en radiointervju. Även Trumps ex-fru Ivana Trump har anklagat honom för våldtäkt, men fallet blåste över som en del av överenskommelsen under skilsmässan.

"Men man kan faktiskt inte våldta sin hustru". Jo, så sa faktiskt Trumps jurist Michael Cohen när en amerikansk journalist uppmärksammade alla anklagelserna som kommit in mot presidentkandidaten.

Inte heller just den här rättegången är den enda som Trump måste delta i under hösten och vintern. Redan den 28 november ska ett fall tas upp där Donald Trump är misstänkt för ett fall av bedrägeri för sitt omtalade universitet Trump University, skriver Dagens Nyheter.

TT. Trump-anhängare.

Kvinnan som skulle ha framträtt inför media är inte heller den första som blivit utsatt för hot. Kvinnliga journalister som bevakar kampanjen måste ha säkerhetsvakter. En journalist som skrev om Donalds fru Melania Trump möttes av dödshot och antisemitiska attacker från Trump-anhängare och högerextremister.

Det är inte så konstigt att våldet har blivit påtagligt i Trumps krets då han flera gånger uppmuntrat sina väljare att fysiskt attackera politiska motståndare. Exempelvis gjorde Trump ett uttalande som kan liknas vid att skjuta Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton. Hon har kontrat med att kalla hans väljare för rasister.

TT

Läs också om fem tecken på att Trump faktiskt kan bli president – eller läs om sju sjuka saker Trump vill göra om han faktiskt vinner valet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Trump hamna i fängelse?
Tack för din röst!