19-åriga Ted Horton vill flytta ifrån USA till Sverige.
1 av 3
19-åriga Ted Horton vill flytta ifrån USA till Sverige. - Foto: Privat/Google Maps
Donald Trump.
2 av 3
Donald Trump. - Foto: TT
Ted Horton.
3 av 3
Ted Horton. - Foto: Privat

Därför vill Ted, 19, från Texas flytta till Sverige: "Jag är väldigt exalterad"

Donald Trump utsågs till USA:s 45:e president. Då vill 19-åriga Ted Horton flytta till Sverige.


Sedan det i onsdags blev klart att Donald Trump är USA:s nästa president har reaktionerna varit starka.

Det är oroligheter på flera ställen i landet och det kanadensiska migrationsverkets hemsida krashade flera gånger eftersom amerikanerna helt enkelt sökte asyl i grannlandet

En av de som vill fly landet är 19-åriga Ted Horton från Texas, som vill flytta till Sverige.

– När Donald Trump ledde med tusentals röster i Wisconsin och Michigan visste jag att det var över, berättar Ted för Nyheter24.

Ted följde valet hela kvällen efter att ha lagt sin röst på Hillary Clinton, men hade hoppats på Bernie Sanders.

– Jag är liksom miljoner andra amerikaner väldigt upprörd över att han felaktigt kastades ut ur tävlingen. Demokratiska ledare kände att "socialist" skulle skrämma äldre människor som har lärt sig hela sitt liv att socialism är ondska, förklarar Ted.

Orolig över framtiden

Med Trump som president kommer Ted och hans syskon bli av med sin försäkring. De alla skyddas just nu av Obamacare eftersom hans mamma arbetar statligt, men Trump har lovat att avskaffa Obamacare. Något som ökar kostnaderna för familjen.

Ted är också orolig över att Trump vill lägga mer pengar på militären, och minska pengarna till skolan.

Vill flytta

Egentligen har Ted velat flytta utomlands ett tag och ägnat flera månader åt att göra research på de nordiska länderna. Men det är inte förrän nu han verkligen känner att han vill flytta.

– Jag har alltid velat bo i ett land jag kan älska, säger Ted.

Fastän Ted inte vet särskilt mycket om Sverige, kanske inte mer än att svenskar dricker tonvis med kaffe och att vintrarna är mörka och somrarna är ljusa, tror han att det kan göra gott att flytta hit.

– Många har bjudit in mig till Sverige och gett mig tips, och berättat vad som är viktigt i er kultur. Och trots det är det en handfull personer som har berättat vad det är för fel på Sverige. Jag känner till de politiska konflikterna, men jag är väldigt exalterad.

Behöver pengar

Det enda som hindrar Ted just nu är pengar. Han har räknat ut att han behöver 30 000 kronor för att ta sig över atlanten. Fram till dess har han startat en forumtråd på Sweddit där han undrar om det är något särskilt han behöver veta.

Läs även om den politiska kommentatorn Van Jones som bröt ihop och beskrev valresultatet som en mardröm. Dessutom kan du även läsa om amerikanska Chris som söker sin biologiska mamma i Sverige.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska Sverige ta emot amerikanerna med öppna armar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.