Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Oroande undersökningen: Därför tar kvinnors taxiresor längre tid

- 12/11/2016, 18:16
Att resa med taxi tar längre tid för kvinnor än för män.
1 av 3

Att resa med taxi tar längre tid för kvinnor än för män.

TT/Pexel free stock photo

Av en oroande anledning.
2 av 3

Av en oroande anledning.

TT

En taxiresa tar i genomsnitt fem procent längre tid för en kvinna än för än man.
3 av 3

En taxiresa tar i genomsnitt fem procent längre tid för en kvinna än för än man.

Pexel free stock photo

Undersökningen gjordes på taxibolagen Uber och Lyft och resultatet visade att svarta personer får vänta längre och kvinnors taxiresor tar längre tid än mäns.

En undersökning gjord i av universiteten Massachusetts, Stanford och Washington på taxitjänsterna Uber och Lyft visade några oroande resultat, skriver Bloomberg.

Bland annat ställde förare dubbelt så ofta in körningar för personer med namn "som låtit svarta" än de gjorde med andra. Och det tog även längre tid för svarta att hitta en Uberchaufför som ville ta deras körning.

Ett annat problem är att kvinnors resor tar i snitt fem procent längre tid än mäns. Detta på grund av att manliga förare flirtar med dem under resan enligt undersökningen.

En som varit med om just detta är svenska Rebecka som åkte Uber hem, sedan började chauffören sms-ragga på henne.

Även kvinnliga taxiförare vittnar om detta då de sett sina manliga kollegor köra igenom samma korsning flera gånger eller ta längre resvägar med samma kvinnliga kunder. De har beskrivet beteendet som "pratigt och flirtigt".

Uber och Lyft säger att de är medvetna om problemet men att de jobbar på det. Och att eftersom marknaden för den här typen av resor är ny så kan man inte förvänta sig att allt är perfekt från början, skriver Bloomberg.

Nyheter24 om taxichauffören Andreas som fick en chock när paret i baksätet började ha oralsex och taxichauffören som hittade 1,6 miljoner i baksätet.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
Brukar du åka Uber?