Han lovade mycket – men hur blir det egentligen?
1 av 4
Han lovade mycket – men hur blir det egentligen? - Foto: TT
Han verkar inte vilja avskaffa Obamacare.
2 av 4
Han verkar inte vilja avskaffa Obamacare. - Foto: TT
Dessutom har han anställt proffspolitiker.
3 av 4
Dessutom har han anställt proffspolitiker. - Foto: TT
Hillary kommer förmodligen inte fängslas.
4 av 4
Hillary kommer förmodligen inte fängslas. - Foto: TT

5 viktiga frågor där Donald Trump redan ändrat sig

Han lovade mycket under valet. Men nu verkar Donald Trump ha ändrat uppfattning på flera punkter.


1. Sjukvården

Inför valet gick Donald Trump ut hårt och sa att Obamacare, Barack Obamas sjukvårdsprogram som ska ge vård åt fattiga, skulle rivas upp.

Efter att ha suttit i möte med Barack Obama har dock Donald Trump ändrat sig. I flera intervjuer, bland annat den med CBS 60 minutes, har han nu sagt att han kommer behålla centrala delar av programmet, till exempel att personer med medfödda sjukdomar ska ha rätt till vård, skriver CNN.

2. Fängsla Hillary Clinton

”Lock her up”, var ett vanligt slagord för Trump-supportrarna under valkampanjen, och själv har Trump sagt att Hillary Clinton borde sitta i fängelse. Men nu verkar det inte som att det är så aktuellt. När Trump fick frågan av CBS sa han att han skulle "tänka på det", men att Clintons var bra människor och att han inte ville skada dem.

3. Samkönade äktenskap

För att locka konservativa väljare talade Donald Trump om homoäktenskap, och att staten inte ska kunna tvinga delstater att legalisera samkönade äktenskap. Nu verkar den retoriken vara borta, och Trump säger nu att han är ”okej” med att homosexuella gifter sig, skriver EW.

4. Ta makten från etablissemanget

En av Trumps viktigaste punkter för att vinna valet var att han skulle ta makten från politiska karriärister och ”torrlägga träsket” i Washington. Men redan några dagar efter valet anställer han proffspolitiken och republikanske super-insidern Reince Preibus som stabschef.

5. Skatterna

Trump talade mycket om ”de glömda människorna”, om medelklassen och de fattiga som skulle få stora skattesänkningar om de valde honom till sin president. Men nu när Trumps skatteplan har kommit ut verkar det inte som att det bli mycket pengar till dem som tjänar minst.

Enligt New York Times kommer den hundradel av USA:s befolkning som tjänar mest få 51 procent av de planerade skattesänkningarna. I genomsnitt kommer ”the one percent” få 317 100 dollar per person och år i skattesänkningar. Den fattigaste femtedelen får nöja sig med knappt en tusenlapp i skattesänkningar per person.

Faksimil New York Times.

Är du nyfiken på hur mycket Donald Trump kommer att tjäna nu när han blir president? Läs mer om det här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du Donald Trump blir en bra president?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.