- Foto: Google Maps

Arthur var försvunnen i två månader – nu berättar han var han varit

15-åriga Arthus försvann på vägen till skolan för två månader sedan. Nu har han återfunnits – och berättar var han har varit.


Nyheter24 har tidigare skrivit om 15-årige Arthur Frood från Axminster, England, som i september försvann på vägen till skolan.

Efter sig lämnade han ett brev med detaljer om var hans föräldrar kunde hitta hans skoluniform och cykel.

Och trots att Arthur skrev att föräldrarna inte behövde leta efter honom gick de flera gånger ut offentligt i försök att nå ut till honom.

På tisdagseftermiddagen den 15 november hittades Arthur av polis vid en tågstation i Honiton i södra England. Han har nu berättat var han har varit, skriver brittiska Metro.

– Jag har ägnat de senaste tio veckorna med att utforska London, Birmingham och Manchester till fots, och sovit ute om nätterna, berättade Arthur i ett uttalande från polisen i Devon och Cornwall.

Arthur hittades på en tågstation i Honiton.

När polisen sökte efter Arthur var de noga med att poängtera att han inte var i trubbel – de ville bara veta att han var okej. Polisen misstänkte att Arthur liftade runt likt hans storebror har gjort i Europa, vilket han ju mycket riktigt hade gjort.

I uttalandet från polisen ber Arthur även om ursäkt.

– Jag ber om ursäkt till polisen för att de har lagt tid på att leta efter mig och för oron jag orsakat min familj och mina vänner.


Hans föräldrar Jeremy och Caroline är nu väldigt glada över att ha Arthur tillbaka.

– Vi är överlyckliga över att Arthur är hemma med oss igen; trött, gnällig och illaluktande men annat vore konstigt med hans upplevelser, sade föräldrarna i uttalandet från polisen.

Föräldrarna vill tacka polisen för sitt arbete och media för att ha skrivit om Arthus försvinnande. Nu önskar de att få vara ensamma med sin son, skriver Metro.

Se. Slutet gott, allting gott.

Läs även om danska Emilie Meng som har varit försuvnnen i fyra månader – och polisen har tre olika teorier om hennes försvinnande.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har någon du känner försvunnit någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kidnappad flicka befriad efter tio år

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

Högsta domstolen i Stilla havsnationen Maldiverna har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.

Geely säljer Volvoaktier för 14,5 miljarder

Kinesiska Zhejiang Geely Holding säljer hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Kiruna: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"E10, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Kristersson om Kinberg Batra: En förtroendekris

Statsminister Ulf Kristersson (M) välkomnar JO-utredningen kring landshövdingen och partikamraten Anna Kinberg Batras anställningshärva, men svarar inte på om regeringen fortfarande har förtroende för henne.

Sverige diskuterar luftförsvar till Ukraina

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) bekräftar att Sverige ingår i ett tyskt initiativ om samarbete för att leverera luftförsvar till Ukraina. Men Kristersson vill inte utlova det begärda systemet Patriot.