Fredag 23 Jul
Stockholm

Ingen visste vem hon var – nu är den "mystiska flickan" i Rom identifierad

Flickan har trotts vara försvunna Madeleine McCann men visade sig vara en svensk kvinna.
1 av 7
Flickan har trotts vara försvunna Madeleine McCann men visade sig vara en svensk kvinna. Foto:
Hon ska vara 21 år gammal.
2 av 7
Hon ska vara 21 år gammal. Foto:
Och hemmahörande i Stockholmsområdet.
3 av 7
Och hemmahörande i Stockholmsområdet. Foto:
Hennes pappa såg bilderna på dottern efter att en kusin skickat dem till honom.
4 av 7
Hennes pappa såg bilderna på dottern efter att en kusin skickat dem till honom. Foto:
Flera teorier kretsar kring försvinnandet av Madeline McCann.
5 av 7
Flera teorier kretsar kring försvinnandet av Madeline McCann. Foto: Utdelning/Polisen
Teorier har kopplat henne till försvunna Amanda.
6 av 7
Teorier har kopplat henne till försvunna Amanda. Foto: Polisen
Och försvunna Maria-Brigitte.
7 av 7
Och försvunna Maria-Brigitte. Foto: Polisen

Flickan uppger olika namn och har setts i Rom. Nu visar det sig att hon är en svensk kvinna som varit försvunnen i sex månader.

Kommentera (33)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En ung mystisk kvinna har setts vandra på gatorna i Rom under flera veckor. Ingen vet vem hon är. Allt man vet är att hon bara pratar engelska. Hon har dock angett olika namn vid flera tillfällen vilket ökar mystiken.

Nu verkar mysteriet dock ha tagit en ny vändning då flickan visat sig vara svensk. Hon ska enligt uppgifter vara en 21-årig svensk kvinna från Stockholmsområdet.

Flera medier, däribland Expressen, har varit i kontakt med flickans pappa. Han säger att dottern försvann för sex månader sedan och att polisen inte utrett ärendet då hon är myndig.

Flickan ska tidigare ha gått en språkkurs i Italien och tyckt om landet, vilket enligt pappan nog är anledningen till att hon valde att resa just dit.

Pappan lade även upp ett kort inlägg på sociala medier efter att ha fått bilden på dottern skickad till sig av en kusin.

"Det är jobbigt när ens barn försvinner, och det är smärtsamt att se bilderna på dottern som hemlös i Rom.", skriver han.

Uppmärksammades på internet – troddes vara Madeleine McCann

Hennes bild skickades först till en hemsida för försvunna personer i USA.

Givetvis startar internet att gräva i mystiken och teorier har kretsat kring den försvunna brittiska Madeleine McCann som kidnappades på en semester i Algarve 2007. Om hon lever så skulle hon vara 13 år, och den här mystiska tjejen ser en aning äldre ut.

TT. Madeleine.

Andra teorier är en amerikansk flicka vid namn Amanda Adlai som kidnappades i Michigan 2008.

Polisen. Amanda.

Ytterligare en annan teori är tyska Maria-Brigitte Henselmann som försvann 2008.

Polisen. Maria-Brigitte.

Polisen i Italien har sagt att flickan bara svarar på engelska. För The Sun berättar de att de försökt fråga ut henne för att kunna identifiera henne.

Hon berättade då att hon var från Storbritannien och 20 år gammal. Med sig hade hon varken ID-kort eller pass. Eftersom hon inte finns misstänkt för något brott så tog de inte hennes fingeravtryck – och italienska polisen tror inte att hon är någon av de försvunna barnen som finns på olika internationella listor.

Italienska myndigheter tror att det bara rör sig om en hemlös person som inte vill vara till besvär. Hon hade varken droger på sig eller finns misstänkt för brott.

Varför har det här blivit så stort då? Jo, italienska tv-programmet Chi I'ha Visto visade bilder på flickan och kopplade henne till olösta mysterier. Då började flera personer att höra av sig om att de sett henne på flera platser i Rom.

"Hon hade smutsiga kläder och verkade frysa eftersom hon inte hade strumpor på sig", skrev en person på programmets Facebook-sida.

Enligt uppgift tar hon inte emot pengar och är alltid väldigt trevlig i sitt bemötande. Flera ideella grupper har samlats för att försöka komma fram till vem hon är – så att hon ska kunna fira jul med sin familj, skriver The Sun.

Läs också om när polisen hittade 11-årige Presley och vad som hade hänt med hennes mamma – eller om Ellen som lämnade mystiskt meddelande alldeles innan hennes kompis dog.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är hon lik Madeleine?
Tack för din röst!
Kommentera (33)
Kopiera länk
Dela