Skolskjutning på universitet i USA – minst åtta personer skadade

Skjutningen skedde på Ohio State University där över 65 000 elever går. Gärningsmannen ska nu ha skjutits av polis.


En aktiv skytt ska ha öppnat eld på universitetscampuset på Ohio State University. Minst åtta personer ska ha förts till sjukhus, varav en med allvarliga skador. Personer uppmanas att ta skydd och inte röra sig i området, skriver CNN.

Ett vittne berättar att han var i klassrummet när de plötsligt hördes sirener utanför. Eleverna fick också ett mass-sms. Polisen söker i dagsläget minst en gärningsman.

Universitetet är ett av de största i USA med över 65 000 elever på det stora campuset.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Senaste nytt

Sveriges ambassadör till Navalnyjs begravning

Svenskarna som har chans på toppjobbet i Bryssel

Stefan Löfven eller Magdalena Andersson som rådsordförande i EU? Det är inte omöjligt när EU:s socialdemokrater grubblar över vem som ska få "deras" toppjobb i Bryssel.

EU-pengar till UNRWA

EU-kommissionen betalar ut 50 miljoner euro – drygt en halv miljard kronor – i stöd till FN:s palestinaorgan UNRWA, meddelas i ett pressmeddelande.

Musk stämmer Open AI – för mycket vinstfokus

Elon Musk stämmer Open AI och dess vd Sam Altman. Open AI – en pionjär inom artificiell intelligens – har agerat i strid med sina stadgar genom att fokusera för mycket på att göra vinster, enligt världens rikaste man.

Kundernas kritikstorm mot Kellogg's: "Dystopiskt"

Ett uttalande från flingjätten Kellogg's vd har fått folk att reagera starkt. Anledningen? Han tycker att frukostflingor kan ätas som middag hos dem som behöver spara pengar.

Betalningskungen: Klarnas vd får miljonlyft – trots miljardförlusten

De senaste två årens miljardförluster hindrade inte Klarnas vd från att höja lönen för sig själv och de andra i ledningsgruppen med rekordbelopp. Så här många miljoner tjänar de efter rekordhöjningen på 70 procent.