Polisen ska ha trakasserat sina kollegor och även sagt att han bara anställer tjejer med stora bröst.
1 av 3
Polisen ska ha trakasserat sina kollegor och även sagt att han bara anställer tjejer med stora bröst. - Foto: TT BILD / Privat
Andy Sheldon är anställd som polis i Birmingham, England.
2 av 3
Andy Sheldon är anställd som polis i Birmingham, England. - Foto: TT BILD
Han är nu dömd för tjänstefel.
3 av 3
Han är nu dömd för tjänstefel. - Foto: Privat

Polisens krav: Du ska ha stora bröst och urringning för att få jobba här

Polismannen ska ha sagt att han bara anställer kvinnor med stora bröst. Han har även trakasserat sina kollegor.


Att anställda inom polisen gör bort sig rejält händer tyvärr med jämna mellanrum. Nyligen hamnade ett yttre befäl hos Polisen Södermalm i blåsväder efter ett olämpligt skämt på Twitter.

Men polismannen Andy Sheldons uppförande fick honom dömd för tjänstefel. I samband med anställningsintervjuer ska polismannen nämligen ha sagt till de kvinnor som sökte tjänsten att det enda sättet att få anställning är om personen i fråga har stora bröst.

Han ska också ha fällt ett antal sexistiska kommentarer inför sina kollegor om de potentiella kandidaternas bröst.

Polismannen från Birmingham, England, har även hävt ur sig andra smaklösa och sexistiska påståenden. Exempelvis menar han att de som söker till tjänster som innebär kontakt med utsatta vuxna personer inte får vara "några fula jävlar."

Efter ett två dagar långt förhör har han nu dömts för tjänstefel.

polis sexism

Under rättegången konstaterades det att de kommentarer som polismannen hade fällt var fullständigt oacceptabla. Tydligen har hans kvinnliga kollegor fått ett flertal sexistiska kommentarer om sina bröst och kjollängder sedan juli 2015.

– Jag kommer ihåg att han sa: "Är hon en ful jävel? Då får hon inte jobbet. Har hon stora bröst? Då är jobbet hennes!" sa hans kollega Claire Winchurch när hon vittnade i rätten.

Ett av hans krav för anställning ska också ha varit att de sökande hade en ordentlig urringning.

Det ska också ha inkommit vittnesmål om att Andy Sheldon har fällt rasistiska kommentarer till en kollega, men det har inte kunnat bevisas.

Enligt en talesperson för West Midlands Police ser de allvarligt på händelsen och tar alla anklagelser om sexism och rasism inom företaget på allvar, skriver Birmingham Mail.

Nyheter24 har tidigare skrivit om polisen Peter "Peppe" Larsson som spred fördomar om våldtagna kvinnor i sociala medier tidigare, det kan du läsa om här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du upplevt sexism?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ras för bitcoin

Högre försvarsvilja med utländsk bakgrund

Viljan att strida och riskera livet för att försvara Sverige är högre bland invånare i utsatta områden med utländsk bakgrund än hos övriga svenskar. Det visar en ny undersökning från Järvaveckan.

Här tvingas Maria Forsblom lämna "Nyhetsmorgon"-studion – mitt i direktsändning

Anders Pihlblad och Maria Forsblom skulle leda tisdagens "Nyhetsmorgon" i TV4. Men mitt under sändningen tvingades den senare lämna studion.

Planen: Dubbelt så mycket el till 2045

År 2045 ska Sverige kunna producera dubbelt så mycket el som i dag, eller 300 TWh. Bland annat med kraftigt utbyggd kärnkraft. Det framgår av regeringens energiproposition, som också innehåller etappmål på vägen dit.

Man jagas för dubbelmord i Nässjö

En man i 35-årsåldern misstänks för dubbelmord i Nässjö, sedan två män hittats döda efter en brand i ett flerfamiljshus i februari.

Pappan bekräftar mord på svensk i Turkiet

1 timme sedan
Pappan till den svenske man som uppges ha dödats i en skottlossning i Turkiet på söndagskvällen bekräftar att hans son blev ihjälskjuten.