Det var i fredags som Lapo Elkann, en av arvingarna till pengarna i bilkoncernen Fiat, ringde sin familj och bad om 10 000 dollar.
1 av 3
Det var i fredags som Lapo Elkann, en av arvingarna till pengarna i bilkoncernen Fiat, ringde sin familj och bad om 10 000 dollar. - Foto: TT Nyhetsbyrån / Pictures of Money/Flickr
Han sa att han hölls instängd i en lägenhet på Manhattan av en transexuell prostituerad – och att pengarna skulle användas som en lösensumma.
2 av 3
Han sa att han hölls instängd i en lägenhet på Manhattan av en transexuell prostituerad – och att pengarna skulle användas som en lösensumma. - Foto: Pictures of Money/Flickr
Men när polisen hittade 39-åringen tydde inget på att han faktiskt hade blivit kidnappad.
3 av 3
Men när polisen hittade 39-åringen tydde inget på att han faktiskt hade blivit kidnappad. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Han fejkade sin egen kidnappning – för att kunna fortsätta festa

Lapo Elkann, en arvinge till pengarna i Fiat, sa att han blivit kidnappad. Nu misstänker polisen dock att han ljugit – för att försöka få pengar från sin familj.


Det var i fredags som Lapo Elkann, en av arvingarna till pengarna i bilkoncernen Fiat, ringde sin familj från New York City och bad om 10 000 dollar, motsvarande lite drygt 92 000 kronor.

Han sa att han hölls instängd i en lägenhet på Manhattan av en transexuell prostituerad – och att pengarna skulle användas som en lösensumma för att "garantera hans säkerhet", enligt BBC.

Lapo Elkann. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Men när polisen tillslut hittade 39-åringen på Manhattan började de ana misstankar. Ingenting tydde nämligen på att han faktiskt hade blivit kidnappad.

Man tror nu istället att Lapo Elkann hittat på alltihop – för att få loss pengar. Hans egen deg ska nämligen ha tagit slut efter en vild festhelg med både alkohol och droger.

Nu måste Lapo Elkann infinna sig i rätten på grund av hans falska påstående om att han blivit kidnappad, skriver BBC.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du att festa?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.