Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kimberly blev utslängd från Victoria's Secret – för att en annan kvinna snattade

- 12/12/2016, 19:42

En svart kvinna kastades ut för att ha snattat på Victoria's Secret. Då blev ytterligare två svarta kvinnor ombedda att lämna butiken.

Det började med ilska. Kimberly Houzah berättar i sin live-video på Facebook om hur alla borde bojkotta Victoria's Secret. Anledningen – hon blev utkastad ur butiken för att hon är svart.

Sen kom tårarna. Inför tre miljoner tittare berättade hon om hur händelsen har skakat henne.

Kimberly besökte ett Victoria's Secret i Oxford, Alabama. Hon tänkte köpa ett par sweatpants och kanske lyxa till det med en t-shirt. Istället blev hon utkastad eftersom hon hade samma hudfärg som en kvinna som fördes bort misstänkt för snatteri.

Efter att den andra kvinnan blev bortförd av vakter så kom butikschefen fram till Kimberly och en annan svart kvinna. Hon bad dem att lämna butiken, skriver Washington Post.

I videon kan man höra hur chefen säger "jag vill bara att ni båda går" medan en vakt kommer fram till dem. Enligt Kimberly gavs ingen anledning till varför och hon menar att det var för att en svart kvinna anklagades för snatteri som hon också fick lämna butiken.

Även fast ingen av de tre utslängda kände varandra – eller ens stod i närheten av varandra.

"Du vill inte vara en person som känner att alla är rasister, och jag känner inte att alla är det. Men så råkade vi vara tre svarta kvinnor som fick lämna butiken...", säger hon i videon.

Victoria's Secret har uttalat sig och har enligt Washington Post försökt att nå Kimberly för att be om ursäkt.

– Det som hände i vår butik ska aldrig hända och representerar inte det som vi är eller vad vi står för, säger en representant för den populära kedjan till Anniston Star.

I torsdags gick Kimberlt tillbaka till butiken med en grupp vänner och där fick hon en personlig ursäkt från anställda. Hon säger själv att hon absolut kommer fortsätta att handla på Victoria's Secret, men kanske inte butiken i Oxford.

Läs också en debattartikel om den strukturella rasismen – eller läs om Victoria's Secret-modellens jobbiga förflutna.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit med om något liknande?