Det här kommer snart att vara världens längsta flygresa – så lång är den

- 14/12/2016, 16:02 -
Monsterflygningen kommer ta 17 timmar.
1 av 3

Monsterflygningen kommer ta 17 timmar.

TT/Pixabay

Det är flygbolaget Quantas som kommer flyga rutten.
2 av 3

Det är flygbolaget Quantas som kommer flyga rutten.

Pixabay

På den tiden hinner du se de första sex Harry Potter-filmerna.
3 av 3

På den tiden hinner du se de första sex Harry Potter-filmerna.

TT

Gillar du att sitta i en trång stol bredvid en gråtande bebis och äta mat som inte smakar som något annat du ätit? Då är den här flygresan för dig.

De flesta börjar nog känna av stelheten i benen under en kortare flygning. Den torra flygplansluften och den underligt smakande flygplansmaten kan knäcka även den mest icke-klaustrofobiske.

Om du däremot tillhör den kategori av människor som kan sätta dig i en flygplansstol och sedan sova tills landning, ja, då är det här en dröm.

Vi pratar om den flygrutt som snart kommer vara rekordlång och ta hela 17 timmar. Det är tillräckligt många timmar för att du ska kunna se hela Sagan om Ringen-trilogin – nästan två gånger.

Det är flygbolaget Qantas som kommer erbjuda monsterflygningen som kommer gå från London hela vägen till Perth på Australiens västkust, det skriver Buzzfeed News.

Bildkälla

Enligt flygbolagets VD Alan Joyce kommer flygningen revolutionera resandet mellan Europa och Australien.

– Australien har aldrig haft någon direktlänk till Europa förut så de möjligheter det här innebär är enorma, säger han i ett uttalande.

Flera personer välkomnade initiativen, andra kände sig mindre sugna att boka en biljett efter att företaget skrivit och berättat om satsningen på Twitter.

Biljetter kommer släppas i april 2017 och de första turerna kommer ske i mars 2018, det skriver Buzzfeed News.

Så för er som planerar att ge er på den här reseutmaningen kan det vara bra att veta att Netflix lanserat en offlinetjänst så du kan titta på dina egna favoritserier under resan.

Nyheter24 har tidigare skrivit om världens längsta, i nuläget existerande flygning som görs av Air India och så farliga är egentligen luftgropar när du flyger enligt en pilot.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.