Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Barnens egen video från barnhemmet i Aleppo visar varför kriget måste få ett slut

- 15/12/2016, 17:45

Yasmeen är bara 10 år. Ett barn. Det här gör riktigt ont i hjärtat att se.

Onsdagens vapenvila i staden Aleppo bröts redan på torsdagen då nya strider utbröt. Den senaste tiden ska civila äntligen kunnat lämna den sönderbombade staden i Syrien men det kommer också vitten om hur dessa transporter beskjuts.

Vill du läsa på mer om vad som händer i Aleppo och varför du ska bry dig, läs den här texten.

Mitt i detta helvete som är Aleppo finns mängder med föräldralösa barn. Flera barnhem har bombats och i ett klipp från en av barnhemmen ber nu barnen själva om hjälp med att fly.

Det gör riktigt ont att se det här klippet. Hjälplösa barn, många ser inte ut att vara äldre än tre fyra år, som bara vill vara just barn.

I videon är det 10-åriga Yasmeen Farmouz som pratar. Han inleder orden som borde få världens ledare att stanna upp ”Idag kan vara den sista dagen du ser mig och hör min röst”.

Yasmeen är alltså bara 10 år. Ett barn.

Videon kommer från organisationen Syrian American Medical Society som vill att kriget ska få ett slut och att barnen ska få möjlighet att leva normala liv, skriver brittiska Metro.