Barnens egen video från barnhemmet i Aleppo visar varför kriget måste få ett slut

Yasmeen är bara 10 år. Ett barn. Det här gör riktigt ont i hjärtat att se.


Onsdagens vapenvila i staden Aleppo bröts redan på torsdagen då nya strider utbröt. Den senaste tiden ska civila äntligen kunnat lämna den sönderbombade staden i Syrien men det kommer också vitten om hur dessa transporter beskjuts.

Vill du läsa på mer om vad som händer i Aleppo och varför du ska bry dig, läs den här texten.

Mitt i detta helvete som är Aleppo finns mängder med föräldralösa barn. Flera barnhem har bombats och i ett klipp från en av barnhemmen ber nu barnen själva om hjälp med att fly.

Det gör riktigt ont att se det här klippet. Hjälplösa barn, många ser inte ut att vara äldre än tre fyra år, som bara vill vara just barn.

I videon är det 10-åriga Yasmeen Farmouz som pratar. Han inleder orden som borde få världens ledare att stanna upp ”Idag kan vara den sista dagen du ser mig och hör min röst”.

Yasmeen är alltså bara 10 år. Ett barn.

Videon kommer från organisationen Syrian American Medical Society som vill att kriget ska få ett slut och att barnen ska få möjlighet att leva normala liv, skriver brittiska Metro.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män döms av Haparanda tingsrätt till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan rätt tillstånd.

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.