Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här skjuts Rysslands ambassadör – av turkisk polisman

- 19/12/2016, 18:37 -

Rysslands ambassadör i Turkiet, Andrej Karlov, är död efter att ha skjutits på en konstutställning. Enligt Ankaras borgmästare så var skytten en turkisk polisman.

Den ryske ambassadören Andrej Karlov sköts i ryggen av en gärningsman som senare identifierades som en ung, turkisk polisman under ett tal på ett konstgalleri i Ankara, rapporterar AFP.

Bildkälla: TT

Gärningsmannen var klädd i svart kostym och slips och sägs ha kommit in på eventet genom att visa upp polislegitimation.

– Det kommer vissa uppgifter om att gärningsmannen ska ha skrikit: ”det här är en hämnd för vad som hänt i Aleppo”, enligt vittnesmål till en turkisk tv-kanal, säger SVT:s utsände Tomas Thorén.

Bildkälla: TT

Karlov fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda enligt uppgifter till Ryska UD. Rysslands president Vladimir Putin ska vara informerad om attentatet.

Mordet är ett försök att förstöra Turkiets relation med Ryssland, säger Ankaras borgmästare strax efter dådet.

Bildkälla: TT

Polismannen ska först ha skjutit i luften innan han seg fram och sköt Karlov i ryggen. Ytterligare en person blev skottskadad i benet. Ambassadören ska ha träffats ytterligare en gång när han och andra besökare försökte fly.

Bildkälla: TT

Enligt ryska myndigheter så är attentatet utfört av radikala islamistiska terrorister.

Gärningsmannen ska ha skjutits till döds efter en polisinsats, skriver SVT.

Bildkälla: TT

Texten uppdateras.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.