Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Misstänkte lastbilschauffören i Berlin har släppts

- 20/12/2016, 10:25 -
1 av 6

TT / Pixabay

2 av 6

Michael Sohn

3 av 6

Markus Schreiber

4 av 6

Michael Sohn

5 av 6

AP

6 av 6

AP

Den 23-årige man som polisen tagit in som misstänkt för lastbilsattacken har nu släppts på fri fot.

UPPDATERING: Den tidigare misstänkte 23-åringen har nu släppts på fri fot. Den verkliga gärningsmannen är således på fri fot.

– Vi måste utgå ifrån att det kan finnas en beväpnad gärningsman som fortfarande är på fri fot. Därför har vi högsta beredskap, säger Holger Münch, chef för federala kriminalpolisen i Tyskland.

UPPDATERING: Den 23-årige mannen som greps misstänkt för att ha kört lastbilen som plöjde genom folkmassan på julmarknaden i Berlin misstänks vara fel person. Det uppger en poliskälla för Die Welt.

Det kan innebära att den skyldige personen fortfarande är på fri fot.

Tyskland och hela världen skakades när en lastbil körde rakt in i en julmarknad i Berlin under måndagskvällen. 12 människor har dött och 48 skadades i attacken som beskrivs som en förmodad terrorattack.

Polisen lyckades gripa en man tack vare ett vittne som följde efter honom och kunde berättar var han tagit vägen. Mannen, som i tyska medier har namnet Naved B, tros ha bott på ett flyktingläger i närheten av en före detta flygplats i Berlin.

Under morgonen stormades just det flyktinglägret.

Naved B pekas ut som uppväxt i Pakistan och uppges vara född 1993, enligt Die Welt.

Radiokanalen RBB skriver att den misstänkte mannen kom till tyska staden Passau på nyårsafton 2015. Han uppges vara känd hos polisen sedan tidigare för mindre allvarliga brott. Han ska ha använt sig av flera olika identiteter.

I lastbilens hytt hittades en polsk medborgare död som tros ha varit lastbilens ursprungliga förare. Han ska enligt uppgift ha dött av skottskador.

Än så länge har inga uppgifter bekräftats officiellt av tyska myndigheter.

Nyhetsbyrån Reuters skriver att 23-åringen i förhör nekar till inblandning i dådet. Mannen ska enligt nya uppgifter ha ett tidsbegränsat uppehållstillstånd för att stanna i Tyskland.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel har gått ut och sagt att "vi måste förutsätta att det handlar om en terrorattack.

Se filmklippet bara sekunder efter attacken (VARNING FÖR STARKA BILDER):

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.