Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tobias slutade med kaffe och alkohol i två år – det här hände

- 05/01/2017, 19:05 -
Det verkar som det finns många fördelar med att dricka mindre.
1 av 2

Det verkar som det finns många fördelar med att dricka mindre.

Tobias Van Schneider/TT

Tobias Van Schneider.
2 av 2

Tobias Van Schneider.

Tobias Van Schneider

Designern och bloggaren Tobias Van Schneider slutade helt med de två drycker många av oss har som svårast att släppa.

Många har nog supit till det rätt ordentligt under jul och nyår och nu kommit tillbaka till jobbet. Väl där känns det kanske svårt att orka sig igenom dagen efter ledigheten så då dricker vi kaffe för att vakna till. Känner du igen dig?

Då kanske du borde göra som designern Tobias Van Schneider från New York. Han bestämde sig nämligen för att helt sluta med både alkohol och kaffe, och det visade sig att det förde med sig en hel del nya insikter som han delade med sig av på sin blogg.

Bildkälla: Tobias Van Schneider

Alkohol

Eftersom Tobias bor i New York är det många som gillar att gå ut och ta en after work-öl eller en drink. Tobias skriver att i staden är det rätt normalt att dricka mellan en och tre drinkar varje dag.

Det gjorde att Tobias självfallet spenderade en hel del pengar på alkohol varje månad. Så när han slutade så märkte han att hans bankkonto växte snabbare än vanligt.

"Efter två månader märkte jag att jag hade 1 000 dollar (cirka 9 000 svenska kronor) mer på mitt sparkonto" skriver han.

På grund av att han inte drack så tackade han också oftare nej till att gå ut. Det gjorde att han snabbt märkte att det blev en hel del mindre umgänge med andra. Speciellt eftersom han kände att han inte orkade förklara om och om igen varför han inte drack.

Han skriver också att hans sömnkvalitet blev väldigt mycket bättre. Även om han erkänner att det är enklare att somna efter några öl, men kvaliteten på sömnen blev betydligt sämre.

"Jag sover bättre och har mer energi nu", konstaterar han.

Bildkälla

Kaffe

Utan kaffe skriver Tobias att han kände sig mer avslappnad och mindre stressad. Han skriver att kaffe egentligen alltid gjort att han känt sig stressad.

"Kaffe ökade risken för ångest och förstörde min förbränning också", skriver han.

Han skriver att han dock fortfarande älskar lukten och smaken av kaffe och att han ibland kör en koffeinfri kaffe, men att han numera mestadels dricker iste och te.

Vad han även märkte var att "ta en fika" var mycket mer av en social aktivitet än vad han först trott.

"Behålla den sociala biten men byt ut kaffe mot något annat", skriver han.

Bildkälla

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.