Pojken dog av sin sjukdom och föräldrarna ringde inte ambulans förrän det var försent.
1 av 3
Pojken dog av sin sjukdom och föräldrarna ringde inte ambulans förrän det var försent. - Foto: Faksimil YouCaring / Pixabay
Pojken hade varit sjuk i veckor.
2 av 3
Pojken hade varit sjuk i veckor. - Foto: Faksimil YouCaring
Föräldrarna trodde att deras egen reseach skulle räcka för att få pojken att må bättre.
3 av 3
Föräldrarna trodde att deras egen reseach skulle räcka för att få pojken att må bättre. - Foto: Pixabay

Pojke, 7, dog – föräldrarna bad istället för att ringa ambulans

Pojken avled av sin sjukdom utan att föräldrarna kontaktade vården. Istället ägnade sig föräldrarna bland annat åt bön.


En sjuårig pojke har tragiskt avlidit i sitt hem i Minnesota, USA. Trots att han under lång tid varit sjuk ville föräldrarna inte söka vård.

Pojkens död inträffade 2015 men först nu har det uppmärksammats av medier i USA, bland annat av FOX9.

Fyra år gammal adopterades pojken av Sarah och Timothy Johnson. Nu har föräldrarna åtalats för allvarlig vanvård av barn.

Pojken ska ha visat tecken på att han var sjuk veckor innan han dog. Han led av skakningar och hade svårt att äta och sova. Han hade också blåmärken och sår på kroppen.

Bildkälla: youcaring

Under en helg så lämnade föräldrarna sin sjuka son hemma, i vård av deras 16 år gamla son, för att åka på ett bröllop. En morgon ringde den äldre sonen till föräldrarna och berättade att han inte fick upp sjuåringen ur sängen. På kvällen valde föräldrarna att åka hem igen.

När de kom hem låg sjuåringen på golvet och reagerade inte på att föräldrarna var där. Föräldrarna ska då ha bett för sin sons hälsa, men inte larmat till ambulans eller sjukhus.

När Timothy vaknade på morgonen var sonen medvetslös och täckt i sina egna spyor. Då ringde Sarah ambulans och Timothy påbörjade hjärt- och lungräddning.

Nu lever inte längre pojken.

Enligt åklagarens uttalande i FOX9 har obduktionen visat att pojken dog av akut förgiftning i bukspottkörteln och eventuell blodförgiftning.

Nyheter24 har tidigare skrivit om mamman som filmade när hon försökte kväva sin 1-åring och om den 10-åriga pojke som dog av en hjärtattack på McDonalds.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

/
Dog
/
/
Bon
/
Bad
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du religös?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Radio: Man hotar spränga sig på iranskt konsulat

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Den amerikanska Iphone-tillverkaren Apple har plockat bort flera av de allra populäraste apparna ur bolagets app-butik i Kina, rapporterar tidningen The Wall Street Journal.

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

1 timme sedan
Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.