Marina sade upp sig från toppjobbet – för att resa jorden runt med sin hund

Marina Piro sade upp sig från sitt toppjobb för att dra på en roadtrip runt jorden. Nu vill hon inspirera andra att göra samma sak.


Marina Piro, som egentligen är från Italien, men som bott i norra Storbritannien de senaste fem åren hade ett drömliv med en fin lägenhet och ett välbetalt jobb. Hon hade till och med en hund som hon adopterat vid namn Odie, skriver Metro UK.

Men hon kände sig ändå inte nöjd. Så en dag bestämde hon sig för att förverkliga sin dröm om att resa jorden runt. Hon sade upp sig från sitt jobb, sålde nästan allt hon ägde och köpte en sliten skåpbil.

Hon ville renovera skåpbilen så det skulle bli ett portabelt hem för henne och Odie, eftersom det skulle vara svårt att hitta vandrarhem som skulle ta emot henne och Odie.

När hon sedan satte igång att bygga om skåpbilen märkte hon snabbt att alla instruktioner hon hittade på nätet var skrivna för män, och av män.

– Det är inget fel med det, men eftersom jag inte hade någon tidigare erfarenhet så tyckte jag att de var ganska komplexa, förklarar Marina.

Den insikten ledde till att hon valde att starta sin egen blogg, där hon dokumenterade både renoveringen och sina resor. Hon vill nu inspirera andra att säga upp sig från sina jobb och våga följa sina drömmar, skriver Metro UK.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du vilja resa såhär?
Tack för din röst!