Hon dog två dygn efter att hon ätit av maten.
Hon dog två dygn efter att hon ätit av maten. - Foto: Pixabay

15-åring dog efter att ha ätit indisk hämtmat – nu är två anhållna

Megan beskrivs som en förebild, inspiratör och prinsessa av sina föräldrar. Nu är två av de anställda på restaurangen anhållna.


Två personer som arbetar på en indisk restaurang har anhållits efter att Megan Lee, 15, dött till följd av maten de serverade henne, skriver Daily Mail.

Männen misstänks för att ha vållat Megans död genom att hon fick en allvarlig allergisk reaktion efter att ha ätit mat från restaurangen.

Hon fördes snabbt till Royal Blackburn Hospital i Storbritannien dagen före nyårsafton, men dog tragiskt nog på nyårsdagen.

Bildkälla: Facebook

Dödsorsaken sägs vara nötallergi men obduktionen är ännu inte klar. Polisen i Lancashire uttrycker stor sorg över flickans plötsliga död men berättar att två män, 37 och 38 år gamla, är anhållna för oaktsamhet och vållande till annans död.

– Männen är för närvarande i polisens förvar. Vi arbetar tätt samman med familjen och de hålls uppdaterade om alla framsteg vi gör, säger säger polisens talesperson.

Enligt Megans mamma Gemma och pappa Adam så var 15-åringen en person som "gjorde stort intryck på alla hon mötte".

– Våra hjärtan är krossade av den hastiga förlusten av vår dotter Megan. Hon älskade skolan och teater och hon lämnade ingen opåverkad, säger föräldrarna i ett uttalande, skriver Daily Mail.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
Mat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du någon allergi?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Skyddsjakt på varg efter ponnyangrepp

Youtubechefen avslöjar: Så lyckas du med din video

Varje dag konsumeras tiotals miljarder videor på Youtube. Så hur lyckas du med just din video? Nyheter24 har talat med Youtubes toppchef i Sverige, Michelle Kadir, om vad som hissas och vad som dissas på världens största videoplattform på nätet. – Jag har några tips, säger hon.

Polisen i Nora rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka har inträffat på Älvstorpsvägen i Nora", skriver polisen på sin hemsida.

Swish förändring – för att skydda dina pengar

1 timme sedan
Förra året ökade telefonbedrägerierna med 36 procent. Det växande problemet har fått regeringen att överväga förändringar av betaltjänsten Swish och fått bankerna att vidta åtgärder.

Ny mobiliseringslag undertecknad av Zelenskyj

1 timme sedan
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har skrivit under en delvis kontroversiell ny mobiliseringslag, meddelar regeringen i Kiev.

Höj värdet på din bostad – med enkla ändringen: "Står ut"

1 timme sedan
Maria Friström, 43, bytte bana och började flippa bostäder för miljonbelopp. I en intervju med Nyheter24 berättar hon om misstagen man ska passa sig för och den enkla renoveringen som kan höja värdet på din bostad.