Förslaget har väckt en del uppmärksamhet.
1 av 3
Förslaget har väckt en del uppmärksamhet. - Foto: Pixabay/TT
Förslaget ska bara omfatta vissa personer.
2 av 3
Förslaget ska bara omfatta vissa personer. - Foto: TT
Och det måste godkännas av läkare.
3 av 3
Och det måste godkännas av läkare. - Foto: Pixabay

Tyska förslaget: Köp sex av prostituerade – och få det betalt av staten

Förslaget ska omfatta funktionshindrade personer eller allvarligt sjuka som ska få ekonomisk ersättning för att köpa prostituerade.


Förslaget gäller att staten ska kunna ge allvarligt sjuka personer och personer med allvarliga sjukdomar ekonomisk hjälp för att dessa ska kunna köpa sex av prostituerade, skriver tyska Welt am Sonntag.

Det är det tyska partiet Die Grünen som kommer med det minst sagt annorlunda förslaget efter att ha inspirerats av Nederländerna där ett liknande system funnits i flera år.

– Vi föreslår att det offentliga täcker kostnader för sexuella tjänster, säger partiets talesperson för vård och omsorg Elisabeth Scharfenberg.

De personer som partiet menar skulle få tillgång till ersättningen är de som genom en läkarundersökning kan påvisa att de inte kan tillfredsställa sig sexuellt på något annat sätt, samt att de inte har ekonomi att betala för tjänsterna själva.

Förslaget har väckt en del reaktioner i Tyskland och även blivit kallt för "människoförnedrande" men även hyllats av andra , skriver Welt am Sonntag.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det här ett bra förslag?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.