Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tyska förslaget: Köp sex av prostituerade – och få det betalt av staten

- 10/01/2017, 09:01
Förslaget har väckt en del uppmärksamhet.
1 av 3

Förslaget har väckt en del uppmärksamhet.

Pixabay/TT

Förslaget ska bara omfatta vissa personer.
2 av 3

Förslaget ska bara omfatta vissa personer.

TT

Och det måste godkännas av läkare.
3 av 3

Och det måste godkännas av läkare.

Pixabay

Förslaget ska omfatta funktionshindrade personer eller allvarligt sjuka som ska få ekonomisk ersättning för att köpa prostituerade.

Förslaget gäller att staten ska kunna ge allvarligt sjuka personer och personer med allvarliga sjukdomar ekonomisk hjälp för att dessa ska kunna köpa sex av prostituerade, skriver tyska Welt am Sonntag.

Det är det tyska partiet Die Grünen som kommer med det minst sagt annorlunda förslaget efter att ha inspirerats av Nederländerna där ett liknande system funnits i flera år.

– Vi föreslår att det offentliga täcker kostnader för sexuella tjänster, säger partiets talesperson för vård och omsorg Elisabeth Scharfenberg.

De personer som partiet menar skulle få tillgång till ersättningen är de som genom en läkarundersökning kan påvisa att de inte kan tillfredsställa sig sexuellt på något annat sätt, samt att de inte har ekonomi att betala för tjänsterna själva.

Förslaget har väckt en del reaktioner i Tyskland och även blivit kallt för "människoförnedrande" men även hyllats av andra , skriver Welt am Sonntag.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är det här ett bra förslag?