Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Är det här Obamas nya karriär – på Spotify?

- 11/01/2017, 00:27 -
Ska Obama börja jobba för svenska musikjätten?
1 av 5

Ska Obama börja jobba för svenska musikjätten?

Twitter / Spotify / TT

Det verkar i alla fall Daniel Ek tycka.
2 av 5

Det verkar i alla fall Daniel Ek tycka.

Twitter

Speciellt med tanke på den här arbetsbeskrivningen.
3 av 5

Speciellt med tanke på den här arbetsbeskrivningen.

Faksimil Spotify

Daniel Ek
4 av 5

Daniel Ek

TT NYHETSBYRÅN

Barack Obama.
5 av 5

Barack Obama.

Manuel Balce Ceneta

Den svenske VD:n för Spotify, Daniel Ek, skickade en jobbannons till Barack Obama.

Den snart arbetslösa presidenten Barack Obama har fått en mer eller mindre stor inbjudan av Daniel Ek, vd för Spotify, att söka ett jobb hos dem, skriver Expressen.

Obama har visat att han mer än gärna vill jobba på musikjätten. Det är efter att presidenten har gjort egna Spotifylistor, som har blivit väldigt populära, som företaget har visat sitt intresse för honom.

"Jag hörde att du var intresserad, har du sett denna?", har Ek skrivit i en tweet tillsammans med en länk till ett jobb på företags kontor i New York. Tjänsten "President of Playlists" innefattar att komma med bra idéer till nya listor, analysera data från olika listor och ta fram förslag till nya.

Under ett möte med en svensk ambassadör har Barack Obama sagt att han "väntar på ett jobb på Spotify" eftersom han "vet att alla älskar hans spellistor".

Annonsen är minst sagt skräddarsydd för just någon som Obama. Enligt annonsen ska sökanden ha minst åtta års erfarenhet av att styra ett land och ha fått Nobels fredspris. Tjänsten "President of Playlists" låter ju nästan som att den är riktad direkt till just Obama. Det är ju knappast några meriter som vanligt folk har. Kommer han ta jobbet, tro?

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tycker du Obama ska ta jobbet på Spotify?