Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
4280
reaktioner idag

Ny video visar att Breivik inte ser ut så här längre

Massmördaren Anders Behring Brevik var svår att känna igen när han under tisdagen ännu en gång vari rätten.

Breivik

Massmördaren Anders Behring Breivik tycker att han ska få skriva brev till vem han vill och att han ska få ta emot besök från vem han vill. Så är inte fallet idag och det gör att Breivik nu stämmer norska staten. Läs mer om det här.

Nu visar en video hur det såg ut när Breivik idag kom in i den provisoriska rättsal som byggts i Skien fängelsets gymnastiksal.

När massmördaren blev av med handbojorna gjorde han en nazisthälsning mot domaren Øystein Hermansen och fick direkt en tillsägelse av den samme. Domaren tyckte att hälsningen var ”kränkande”, skriver Nettavisen.

På bilderna ser man också hur Breivik förändrat sitt utseende i fängelset, numera har han ett rejält skägg. Den rakade skallen fortsätter han dock med.

Utøya-massakern

Den 22 juli 2011 mördade Anders Behring Breivik 77 människor i ett terrordåd i centrala Oslo och under en massaker på ön Utøya utanför Oslo.

De flesta av de mördade var ungdomar och barn, och 2012 dömdes Anders Behring Breivik till livstids fängelse.

Under 2015 blev Breivik hotad i fängelset av en medfånge. Fången ska bland annat hotat med att döda Breivik.


Mer:

Breivik vill ha besök i fängelset – för att kunna bli pappa