Torsdag 13 Maj
Stockholm

Skrapade sin bilruta för dåligt – blev av med körkortet

En 36-årig kvinna blev av med körkortet efter slarv med rutan.
1 av 3
En 36-årig kvinna blev av med körkortet efter slarv med rutan. Foto: TT
Så såg hennes bil ut.
2 av 3
Så såg hennes bil ut. Foto: Twitter
Där såg man ju inte så mycket.
3 av 3
Där såg man ju inte så mycket. Foto: Twitter

En 36-årig kvinna blev straffad för sitt slarv. Hon hade nämligen skrapat sina bilrutor så dåligt att hon blev av med körkortet.

Kommentera (67)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att bli av med körkortet är givetvis tungt. Den vanligaste orsaken att personer blir av med körkortet brukar vara till följd av en större trafikförseelse, vanligtvis fortkörning. Här kan du läsa hur många som blev av med körkortet där du bor under förra året.

Den här tjejen hade dock inte kört för fort. Hon hade helt enkelt bara skrapat sin framruta alldeles för dåligt, rapporterar norska TV2.

Twitter

Twitter

För det är inte bara i Sverige som snöoväder och kallare temperaturer har varit en snackis. I Norge har det varit ännu kallare. När polisen i Agder stoppade en 36-årig kvinna tyckte de helt enkelt att det lilla hålet hon skrapat fram inte var tillräckligt – och därför beslagtotgs kvinnans körkort, skriver polisen på sitt Twitter-konto.

Det står i lagen att föraren har ett ansvar för att kunna se överallt från bilen. Det är inte särskilt vanligt att trafikanter i Norge, eller Sverige för den delen, blir av med körkortet på grund av liknande slarv. En bra regel att följa är att skrapa bort is från fältet som vindrutetorkarna täcker – och samtliga fönster vid sidan om bilen.

Här kommer ett trick som gör att du får bort isen på rutorna på fem sekunder. Ja, du läste rätt, 5 sekunder. Kolla in videon nedan:

Läs också om 18-årige Sindre som blev av med sitt körkort – bara efter en timme.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Var det rimligt att hon blev av med körkortet?
Tack för din röst!
Kommentera (67)
Kopiera länk
Dela