Kokainmissbruket ledde till att 30-åriga sköterskan stal receptbelagd medicin.
1 av 2
Kokainmissbruket ledde till att 30-åriga sköterskan stal receptbelagd medicin. - Foto: Facebook / TT
Och efter.
2 av 2
Och efter. - Foto: Polisen

Sköterskan blev beroende av kokain – den starka bilden visar missbruket

Ett drogmissbruk ledde till att en respekterad sjuksköterska började stjäla receptbelagda mediciner.


30-åriga Amie Heller jobbade som sjuksköterska på ett sjukhus i Lancashire, England. När hennes hemlighet kom fram så chockades hela staden.

Facebook

Det visade sig nämligen att Amie had stulit receptbelagda läkemedel för att sälja vidare till bekanta. Anledningen? För att kunna betala för sitt kokainberoende.

Amie, som också har ett litet barn, har nu dömts till fängelse där domaren i fallet var extremt hård och menade att hon begått "ett enormt maktmissbruk som skadat förtroendet för sjukvården".

30-åriga sjuksköterskan stal medicin för att betala för kokain.Facebook

Bilderna på före och efter Amies förfall i beroendet har varit en stor historia i brittisk tabloidpress där bland annat Metro och Daily Mail har skrivit om det uppmärksammade fallet. Här kan du se fler före- och efterbilder på vad droger gör med kroppen.

Amie HellerFacebook

Mugshot Amie Heller.Polisen

Kokainet ska Amie ha fått tag på via en nära vän, vid namn Jake, som hon fått billigare droger ifrån. Hon avslöjades via att hennes arbetsplats fått ett anonymt telefonsamtal och hon arresterades en vecka senare. I hennes hem hittades kokain till ett värde av 4 000 kronor.

Dessutom hittades receptbelagda läkemedel som hade blivit av med sina etiketter – allt för att inte kunna spåra dem till sjukhuset. Det som avslöjade henne var sms:en som hon skickat till sin vän som sålt henne kokain och till personer som ville få tag på läkemedel.

Amie Heller dömdes till tre år och åtta månader i fängelse. Hennes vän Jake Lloyd-Haydock dömdes till två år och sex månader.

Läs också om Joakim som missbrukade heroin och sedan förändrades hans liv efter hans mammas ord – eller läs om Josefine som tog droger varje dag och sedan vände helt på sitt liv.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!