Onsdag 12 Maj
Stockholm

Videon visar Paige, 15, sista stund – nu berättar mamman detaljerna om mordet

Här syns Paige för sista gången i livet.
1 av 2
Här syns Paige för sista gången i livet. Foto: Bildkälla: Polisen
2 av 2

15-åriga Paige mördades brutalt. Nu delar hennes mamma med sig av skrämmande detaljer efter att hennes mördare begärt omprövning av målet.

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den skotska högstadieeleven Paige Doherty, 15, skulle in en snabb stund på en matbutik för att köpa någonting att äta på väg till jobbet. Nyheter24 har tidigare skrivit om att det var det sista hon någonsin gjorde i livet.

Paige var försvunnen i flera dagar och hittades igen i mars 2016 i svarta sopsäckar i ett skogsområde nära staden Clydebank. På kroppen fanns mer än 150 synliga skador – med 61 tydliga huggsår över hela kroppen.

Butiksägaren John Leathem kunde kopplas till mordet, då det syntes på övervakningsfilmen hur han drog ner gardinerna, låste butiken och gick över till butiken bredvid för att köpa antibakteriella servetter, sopsäckar och rengöringsmedel. Han dömdes till 27 års fängelse.

Trots de tydliga bevisen så har han överklagat för att få ett kortare straff. Det gillar inte Paige mamma som idag, tisdag, har skrivit ett långt Facebook-inlägg innehållande brutala detaljer om mordet:

"Vår lilla flicka genomled det mest fruktansvärda mordet jag någonsin kan tänka mig. Hon kämpade och slogs för att överleva men det fanns inte en chans att fly mot en mycket större man beväpnad med en kniv, en korkskruv och en sax."

Hon fortsätter inlägget med att kritisera media som inte i detalj beskrivit Paige skador. Hon skriver att hennes dotter förutom de 61 huggsåren också hade 85 sår i ansiktet, ett blåmärke stor som hennes panna över kroppen och en bruten näsa. Hon tycker att det går mot Paige mänskliga rättigheter att överklaga straffet.

"Som hennes mamma som njuter jag verkligen inte av att avslöja de här detaljerna och jag vill inte att någon ska bli upprörd. Det krossar mitt hjärta att tänka på min lilla flickas ansikte och hur illa däran hon var, men jag känner att folk måste veta för att kunna ge det stöd och den hjälp vi behöver nu".

Här kan du läsa hela inlägget:

Facebook/Justice for Paige

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela