Unga paret sparade 70 procent av lönen i 10 år – nu lever de lyxliv

Nu lever de på 35 000 kronor i månaden utan att behöva jobba.


Jeremy Jacobson och Winnie Tseng är bara i 30-årsåldern. Trots det har de redan "pensionerat" sig från sina jobb och ägnar sig nu åt att resa på heltid. Paret säger att receptet för att skapa ett sådant drömliv egentligen är enkelt – det handlar bara om att spara pengar.

Det krävdes tio års sparande för att Jeremy och Winnie skulle kunna säga upp sig från sina jobb.

– Vi hade en uppenbarelse om att den väg vi hade tagit inte var vägen till lycka på lång sikt, säger Jeremy i podcasten "So Money", enligt Independent.

Bildkälla: Instagram.

Paret började lägga undan 70 procent av sin lön till sparande. Innan dess la de också 5-6 år på att betala av sina studieskulder.

"Vi sparade pengar på de områden där de flesta pengarna brukade gå åt. Transport, hyra, mat och nöje. Genom att cykla och åka buss istället för att åka bil, bo i en lagom stor lägenhet i ett område där man kan promenera mycket och att finna nöjet i hemlagade måltider och naturen istället för att konsumera saker, kunde vi minska våra kostnader kraftigt", skriver Jeremy i sin blogg "Go Curry Crackers".

Bildkälla: Instagram.

För tre år sedan sa paret upp sig från sina jobb och sedan dess har de lagt all sin tid på att resa, bland annat i USA, Mexico och Taiwan. De spenderar ungefär 35 000 kronor i månaden. Nu har de dessutom fått en son som följer med dem på resorna.

Bildkälla: Instagram.

"Många tar för givet att man måste jobba i över 40 år för att pensionera sig, eller att långresor bara är för skolavhoppare och hippies som lever på ris och bönor. Man behöver inte vinna på lotto, ärva eller ha tur med aktier. Det finns egentligen bara en sak som avgör hur snabbt man kan göra som oss, och det är hur mycket man sparar", skriver Jeremy.

/
Rik
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kan du tänka dig att leva knapert i tio år för att slippa jobba senare?
Tack för din röst!