Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Den här 15-åringen är beviset på att alla kan dansa balett – oavsett vikt

- 23/01/2017, 11:56 -

15-åriga Lizzies fantastiska piruetter slår världen med häpnad, och har gjort henne till en inspiration för många.

En ballerina hyllas som en inspiration och förebild för kvinnor av alla storlekar efter att en video på när hon dansar blivit viral.

Lizzy Howell, 15, från Delaware i USA, lägger ofta upp bilder och videos på Instagram och Facebook när hon dansar. Men det är det här klippet, som du kan se ovan, som gjort henne en stjärna.

Tusentals människor har sett klippet, som från början lades upp i november men som nyligen blivit viralt, och många har hyllat henne för hennes självförtroende.

Lizzy Howell, som har dansat sedan hon var fem, säger till Daily Mail att hon är glad över att människor kallar henne en inspiration, men tilläger:

– Jag gillar inte när människor säger att de inte kan fatta jag är bättre på att dansa än dem. Det är som att säga att människor som är större inte kan dansa.

Hon har även märkt av en hel del andra negativa kommentarer, men säger att hon för det mesta kan skratta bort dem.

---

Det händer ibland att dans slutar illa. Här är de fruktansvärda bilderna på när en dansare dör på scenen, och publiken jublar.

Är du bra på att dansa?