Paret lät sin hund frysa ihjäl – när de inte kunde ta med den på flyget

Hunden lämnades att dö utanför flygplatsen när paret flög till Tyskland på semester.


Det ryska paret Oksana och Alexander Urusov skulle flyga till Tyskland på semester för att träffa sina två barn. Med sig till flygplatsen hade de sin lilla hund Tori, skriver Metro UK.

Men vid incheckningen stötte de på problem. De hade nämligen inte lyckats fylla i alla de rätta papprena för att kunna ta Tori ombord på planet.

Lilla Tori lämnades att dö. Bildkälla: Faksimil Youtube

Flygplatspersonalen sade att paret kunde lämna hunden med en vän eller släkting, eller ta ett flyg dagen efter så de kunde fylla i alla nödvändiga papper.

Istället valde de att lämna den lilla hunden ensam och frysande utomhus i minus 30 grader, fastbunden på en del av flygplatsen som inte besöktes så ofta.

Paret med sina två barn och Tori. Bildkälla: Faksimil Youtube

Tori hittades tre dagar senare, död. Då var paret redan framme i Tyskland och hade sagt till flygplatspersonalen att de lämnat hunden till en vän.

Paret anmälde dock Tori försvunnen från Tyskland samma dag som hon hittades vid flygplatsen. Enligt dem gjorde de anmälan eftersom deras barn inte slutade gråta och fråga efter sin hund.

Flygplatsföreståndaren Dmitry Tyukhtin kritiserar nu paret för deras val att lämna hunden som de gjorde.

– Om vi bara känt till problemet så hade hunden varit vid liv idag. Tori lämnades vid en del av terminalen där det nästan inte rör sig några människor. Om hon bara lämnats närmare ingången eller inomhus hade hon blivit räddad.

Här lämnade paret Tori att frysa ihjäl. Bildkälla: Faksimil Youtube

En namninsamling som redan fått 7 000 påskrifter startades senare för att ställa paret inför rätta. En kvinna skrev "De förtjänar att spendera sina liv i fängelse. Någon borde ta deras barn ifrån dem. De är hemska föräldrar".

En annan skrev "Jag önskar någon lämnade dem ute i kylan. Djur är inte leksaker, de är kännande varelser. De känner smärta, köld och rädsla precis som vi gör", skriver Metro UK.

Flygplatsen. Bildkälla: Faksimil Youtube

Nyheter24 har tidigare skrivit om hunden som räddade sin husses liv genom att hålla honom varm i 24 timmar och Bradley som kallade sin hund för "baby girl" och hade sex med henne.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du ett husdjur?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kidnappad flicka befriad efter tio år

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

Högsta domstolen i Stilla havsnationen Maldiverna har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.

Geely säljer Volvoaktier för 14,5 miljarder

Kinesiska Zhejiang Geely Holding säljer hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Kiruna: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"E10, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Kristersson om Kinberg Batra: En förtroendekris

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) välkomnar JO-utredningen kring landshövdingen och partikamraten Anna Kinberg Batras anställningshärva, men svarar inte på om regeringen fortfarande har förtroende för henne.

Sverige diskuterar luftförsvar till Ukraina

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) bekräftar att Sverige ingår i ett tyskt initiativ om samarbete för att leverera luftförsvar till Ukraina. Men Kristersson vill inte utlova det begärda systemet Patriot.