Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Obama bryter tystnaden – kritiserar Donald Trumps nya inreseförbud

- 30/01/2017, 22:03 -
Barack Obama är kritisk till Donald Trumps inreseförbud.
1 av 2

Barack Obama är kritisk till Donald Trumps inreseförbud.

TT

Obama har gått ut med ett uttalande via sin talesperson Kevin Lewis.
2 av 2

Obama har gått ut med ett uttalande via sin talesperson Kevin Lewis.

Obama bryter den amerikanska presidenttraditionen att inte kritisera sin efterträdare. "Presidenten (Obama) motsätter sig fundamentalt idén att diskriminera människor utifrån tro eller religion", säger han i ett uttalande.

Donald Trump har bara varit USA:s president i tio dagar – och nu har Barack Obama valt att kritisera den nye presidenten. Detta trots att det i USA finns en stark tradition inom politiken att en före detta president inte kritiserar sin efterträdare.

Genom sin talesperson Kevin Lewis har Barack Obama gått ut med ett uttalande, skriver bland annat Independent.

"Obama motsätter sig fundamentalt idén att diskriminera människor utifrån tro eller religion", säger talespersonen.

Källa: Twitter

Obama går samtidigt också ut med sin åsikt om alla de demonstrationer som har skett i landet sedan Trump skrev under ordern om inreseförbud för personer från sju länder.

"Obama har berörts av engagemanget som syns i hela landet. I sitt sista officiella tal som president pratade han om den viktiga rollen medborgarna har och deras ansvar att skydda demokratin. Inte bara under ett val utan varje dag", fortsätter han.

Läs mer här om Trumps inreseförbud.