Lördag 1 Okt
Stockholm

Dement man hittades övergiven på busshållplats – familjen fanns i USA

Robert Curry övergavs vid en busshållplats.
1 av 3
Robert Curry övergavs vid en busshållplats. Foto: Faksimil Youtube
Han togs omhand av brittiska myndigheter.
2 av 3
Han togs omhand av brittiska myndigheter. Foto: Faksimil Youtube
Men det tog åtta månader innan han kunde identifieras.
3 av 3
Men det tog åtta månader innan han kunde identifieras. Foto: Faksimil Youtube

En dement, amerikansk man hittades övergiven på en parkering i Storbritannien, utan ID och med helt nya kläder.

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var för snart två år sedan som två personer hittade en dement, amerikansk man övergiven vid en busshållplats i Storbritannien. Mannen hade inget ID och han hade helt nyköpta kläder från Tesco, skriver Metro UK.

Han kunde inte heller sitt eget namn eller varifrån han kom, eller ens hur han hamnat på busshållplatsen. Mannen fördes till ett sjukhus i närheten och placerades sedan på ett ålderdomshem medan jakten på hur han hamnat vid busstationen fortsatte.

Bildkälla: Faksimil Youtube

Det tog mer än åtta månader att komma fram till vem den stackars mannen var. Det var en gammal klasskompis som känt igen mannen från sin gamla skolkatalog. Den dementa mannen identifierades då som Roger Curry. BBC har nu valt att göra ett program om Currys fall.

Currys son Kevin intervjuades bland annat av BBC. Enligt Kevins version så hade Curry blivit sjuk under tiden de var på ett besök i Storbritannien. Han hade därför lämnat pappan med en vän som skulle ta honom till ett sjukhus.

Bildkälla: Faksimil Youtube

Varför han sedan lämnat pappan i Storbritannien och inte hört av sig på åtta månader kunde Kevin dock inte svara på. Men han stod helt och hållit fast vid att han inte hade något att göra med att hans far blev lämnad vid busshållplatsen.

I USA finns ett fenomen kallat "granny-dumping" där personer lämnar sina äldre släktingar utanför sjukhus utan identitetshandlingar. Oftast för att de inte har råd att betala för ålderdomshem och vård för sina äldre släktingar, skriver Metro UK.


Nyheter24 har tidigare skrivit om Gunilla Perssons tårar inför kameran efter att hennes moster dött och kvinnan som skrev ett starkt inlägg efter att hon hittat en övergiven hundvalp.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du kontakt med dina äldre släktingar?
Tack för din röst!
Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.