Tracie blev sexuellt ofredad med en kvast av en 22-årig man.
1 av 2
Tracie blev sexuellt ofredad med en kvast av en 22-årig man. - Foto: Faksimil Facbook/TT
Samtidigt som en annan 22-årig man filmade övergreppet och lade ut det på Snapchat.
2 av 2
Samtidigt som en annan 22-årig man filmade övergreppet och lade ut det på Snapchat. - Foto: TT

Filmade när de förgrep sig på 19-åring – lade ut övergreppet på Snapchat

När tonårstjejen hade somnat förgrep sig en av männen på henne med en kvast medan den andra mannen filmade.


För två år sedan var då 19-åriga Tracie Aldridge på en fest i Stirling, Storbritannien, med flera andra vänner. Gruppen hade druckit hela dagen och slutligen var det bara Tracie och två andra killar vid namn Jordan Binnie och Fraser Anderson, båda 22 kvar, rapporterar Daily Mail.

Tracie somnade snart på soffan iförd ett par pyjamasshorts. Det var då de båda berusade männen bestämde sig för att de skulle ha "lite kul". Binnie förgrep sig på Tracie med en kvast, samtidigt som Anderson filmade hela övergreppet eftersom de ansåg det hela vara komiskt.

Han laddade sedan upp videon på Snapchat där någon sparade ner den och skred den vidare. När Tracie vaknade dagen efter fick hon höra från sin väninna om det hemska övergreppet och filmen som spreds som en löpeld i området.

Enligt åklagaren drabbades Tracie av chock, kände äckel och förakt och hon kontaktade polisen direkt. Idag lider hon även av posttraumatisk stress idag.

– Jag har genomgått ett två år långt helvete, säger Tracie, som idag är 21 och har valt att prata öppet om det hon varit med om.

Bildkälla: Faksimil Facebook

– I början sade polisen att det här skulle gå upp i Högsta domstolen och att Jordan Binnie skulle dömmas för våldtäkt med ett föremål. Fraser Anderson kunde ha stoppat övergreppet, men istället laddade han upp det i realtid på Snapchat. Alla som känner mig har sett det, säger hon.

De båda männen dömdes för övergreppet, men enligt Tracie var deras straff på tok för låga. Bonnie dömdes till ett års fängelse för sexuellt ofredande och hamnade i Storbritanniens register över sexualförbrytare.

Anderson dömdes inte för sexuellt övergrepp eftersom han filmade. Han dömdes istället till 225 timmars samhällstjänst, men behövde inte skriva in sig i registret.

Bildkälla: Faksimil Facebook

– Att Anderson får samhällstjänst är ett skämt. Jag tycker det är helt sjukt. De förstörde mitt liv, jag har haft två år av tortyr, och det har inte varit detsamma sedan det hände. Jag behövde sluta på mitt jobb som skolstäderska på grund av stressen. Jag har blivit förrådd av systemet. Snattare får hårdare straff än vad de fick.

Andersons advokat försvarade sin klient genom att förklara att han varit full och vid tillfället inte kunde bedöma att det de båda männen gjorde var opassande. Men att när han nyktrade till självfallet kände stor ånger.

Bildkälla: Faksimil Facebook

– Det här var två stolliga pojkar, som medan de var alkoholpåverkade, gjorde något de vid den tidpunkten fann roande, men som i det nyktra dagsljuset är ett allvarligt brott, säger han till Daily Mail.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Facebook-våldtäkten som skakade om Sverige och vad it-experten tror om brottet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde männen ha dömts hårdare?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.