Onsdag 23 Jun
Stockholm

Joanna, 23: "Jag har dödat 100 IS-krigare – regeringen behandlar mig som en terrorist”

Joanna vill skydda Europa från terrorister – för det straffas hon med fängelse.

Kommentera (79)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den danska studenten Joanna Palani, 23, stred mot IS i Syrien. Nu berättar hon om hur hon stämplats som en terrorist av sitt eget land, hur hon förlorat allt, och till och med fått sitta i fängelse. Dessutom menar hon att IS har satt ett pris på en miljon dollar på hennes huvud.

Efter sin första vända i Syrien, där hon låg på frontlinjen och sköt IS-krigare med ett ryskt sniper-gevär, så förbjöd den danska regeringen henne att återvända.

Detta struntade hon dock i, och i somras åkte hon ner igen för att strida med de kurdiska trupperna i YPG. Enligt hennes bataljon ska hon ha dödat 100 IS-terrorister under sina vändor i Syrien.

När hon kom tillbaka åtalades hon för att ha brutit mot Danmarks antiterrorlagar, och fick till och med spendera tre veckor i fängelse, innan en domare bestämde att hon skulle släppas. Videon i klippet ovan är inspelad under hennes tid i fängelse.

När hon kom ut från fängelset så fick hon veta att IS satt ett pris på hennes huvud, och nu måste hon byta bostad regelbundet för att gömma sig från terrorgruppen.

Varför hon gör allt det här? I en intervju med Daily Mail säger hon:

– Jag vill inte att ISIS ska hota europeiska länder eller människor på samma sätt som de gjort i Kurdistan.

--

I det här klippet får du veta mer om IS vidriga metoder.

Förtjänar Joanna hyllningar istället för fängelse?
Tack för din röst!
Kommentera (79)
Kopiera länk
Dela