Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Klubben ger dig gratis drinkar – om du har tillräckligt med följare på Insta

- 08/02/2017, 16:25 -
Den här klubben har ett lite annorlunda sätt att välja sina medlemmar.
1 av 3

Den här klubben har ett lite annorlunda sätt att välja sina medlemmar.

Pixabay/TT

De handlar om hur många följare en har på Instagram.
2 av 3

De handlar om hur många följare en har på Instagram.

TT

För att få ett medlemskort.
3 av 3

För att få ett medlemskort.

Pixabay

Nattklubben Rambo har ett lite udda sätt att välja ut vilka klubbesökare som ska få medlemskort och inte.

Det är Köpenhamns-klubben Panama som öppnar en torsdagsklubb kallad Club Rambo, efter kultfilmen med Sylvester Stallone. Men det som gör klubben unik i världen är istället för att personer ska betala för sina medlemskort kommer det istället göra på ett lite annorlunda sätt, rapporterar BT.

De kommer nämligen bara godkänna personer med över 500-700 följareInstagram som medlemmar. Och dessa kommer få sina medlemskort gratis. Oetiskt kanske någon kan tycka, men klubben själva säger att det är tvärt om.

– Tanken är att istället för att man värderas utifrån sin ekonomi blir man värderad efter sitt digitala sociala kapital, vilket ju är en viktig del av människor under 35:s liv. Dessutom ger det bra sociala ambassadörer för klubben. Det är unga människor, de är trötta på att bli diskriminerade i nattlivet för att de inte tjänar pengar… än, förklarar klubbens föreståndare Patrick Peitzsch för Nyheter24.

Det finns tre medlemstyrper på klubben:

Major (minimum 500 följare): Du kommer in gratis på klubben med en gäst innan 00.00.

Oberst (minimum 1 500 följare): Du kommer in gratis på klubben med tre gäster hela natten.

General (minimum 7 500 följare): Du kommer in gratis med fem vänner hela natten och klubben bjuder på 800 kronor att spendera i baren. Generalkortet är det enda kort som går att köpa och kostar 324 kronor i månaden.

Alla andra som inte är medlemmar kommer in på klubben för 80 kronor i inträde, och får precis som de som är medlemmar, fri bar mellan klockan tre och klockan fem.

Så om du är en person med massor med följare på Instagram och är sugen på att få ett medlemskort på klubben är det bara att skriva ett mail till dem och länka till din Insta så kommer klubben ta ställning till om du är kvalificerad.

Nyheter24 har tidigare skrivit om tjejen som försökte smuggla in sin hund på en nattklubb och mamman som lämnade sin 2-åring i bilen medan hon festade.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tycker du det är okej att göra på det här sättet?