1 av 2
- Foto: TT
2 av 2

Nya förslaget: Kräv pappans tillåtelse vid aborter

Ett nytt kritiserat förslag kan nu klubbas igenom i USA.


När en kvinna har sex förlorar hon rätten till sin egen kropp – det tycket åtminstone den amerikanska toppolitikern Justin Humphrey, som nu vill stifta lagar för att få ordning på “oansvariga” kvinnor.

Humphrey, som är en av lagstiftarna i Oklahoma, USA, tycker att kvinnan helt tappar människovärdet vid graviditeten.

– De verkar tycka att det är deras egna kropp. Jag tycker snarare att de är “värdar”, säger Oklahoma-politikern till The Intercept.

Humphrey själv kommer aldrig veta hur det känns att vara gravid.

Nu tycker han att det ska vara förbjudet för kvinnor att göra abort utan skriftlig tillåtelse från barnets far. Dock tycker Humphrey att det ska vara tillåtet med abort om graviditeten var ett resultat av våldtäkt eller incest, eller om pappan är död.

Att lagen kommer att gå igenom ses som osannolikt, eftersom ett liknande förslag tidigare slagits ner i högsta domstolen i USA, skriver The Independent.

Nyligen kom ett förslag om att kvinnor ska kunna stämmas om de genomför en abort – läs mer om det här

/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det oansvarigt att ha sex?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.