Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rosie kastades ut från arbetsintervjun – på grund av "opassande" kläder

- 08/03/2017, 10:19 -
Rosie var nervös inför sin arbetsintervju – och det blev värre.
1 av 3

Rosie var nervös inför sin arbetsintervju – och det blev värre.

Facebook/TT

Hon fick nämligen boka om intervjun på grund av sina kläder:
2 av 3

Hon fick nämligen boka om intervjun på grund av sina kläder:

Facebook

Som ser ut så här...
3 av 3

Som ser ut så här...

Facebook

I ärlighetens namn – hur illa var den här klädseln, som kallades för "icke konservativ", egentligen?

Att gå på en arbetsintervju är oftast sjukt läskigt. Med handsvett och inövade svar så kliver man in till intervjun nervös som om det vore ens första skoldag. Sen kan det ju gå som för Megan, 18, som nekades på det sjukaste sättet.

Giphy

Precis allt det här gick Rosie Reilly igenom när hon blev kallad till intervju till den stora apotekskedjan Boots i Richmond, England. Hon hade klätt sig fint och med sminket on fleek. Då hände en sak som chockade henne.

– Jag tillbringade säkert en timme för att vara säker på att mitt hår, smink och outfit var presentabelt och perfekt, säger hon till brittiska Metro.

Facebook

När Rosie kom fram till arbetsplatsen så fick hon svara på några allmänna frågor om hennes person och erfarenhet. Ni vet, som det brukar gå till.

Sen kommer vi till det som Rosie upplevde som oerhört kränkande.

– Till den andra delen av intervjun var det meningen att jag skulle få känna på hur det kändes att jobba i butiken. Då berättade intervjuaren att jag inte var klädd tillräckligt konservativt för att synas på golvet så de skulle anordna ett annat datum för mig.

Intervjun skulle ta en timme, men tog bara tio minuter. När Rosie lämnade apoteket hade hon tårarna i halsen och var riktigt förvirrad. Hon kom fram till att hon minsann inte skulle gå tillbaka till apoteket.

Hon skrev efteråt ett inlägg på Facebook och då trillade det in kommentarer. De allra flesta stöttade Rosie och var kritiska mot Boots.

– Jag har fått så mycket stöd och kärlek från personer jag aldrig ens har träffat. Det har lyft mitt självförtroende enormt mycket, säger hon till brittiska Metro.

Ska vi kika på hur Rosies "ej konservativa" outfit ser ut?

Facebook

Skulle du reagera på det här om du såg det i en butik? Skulle du ringa polisen eller bli orolig för samhällskollaps? Antagligen inte...

Läs också om Emma som fick sparken för att hon var "för snygg" – eller om en Starbucks-anställd som fick sparken för det han skrev på muggen.

Är klädseln opassande?