Rosie var nervös inför sin arbetsintervju – och det blev värre.
Rosie var nervös inför sin arbetsintervju – och det blev värre. - Foto: Facebook/TT

Rosie kastades ut från arbetsintervjun – på grund av "opassande" kläder

I ärlighetens namn – hur illa var den här klädseln, som kallades för "icke konservativ", egentligen?


Att gå på en arbetsintervju är oftast sjukt läskigt. Med handsvett och inövade svar så kliver man in till intervjun nervös som om det vore ens första skoldag. Sen kan det ju gå som för Megan, 18, som nekades på det sjukaste sättet.

Giphy

Precis allt det här gick Rosie Reilly igenom när hon blev kallad till intervju till den stora apotekskedjan Boots i Richmond, England. Hon hade klätt sig fint och med sminket on fleek. Då hände en sak som chockade henne.

– Jag tillbringade säkert en timme för att vara säker på att mitt hår, smink och outfit var presentabelt och perfekt, säger hon till brittiska Metro.

Facebook

När Rosie kom fram till arbetsplatsen så fick hon svara på några allmänna frågor om hennes person och erfarenhet. Ni vet, som det brukar gå till.

Sen kommer vi till det som Rosie upplevde som oerhört kränkande.

– Till den andra delen av intervjun var det meningen att jag skulle få känna på hur det kändes att jobba i butiken. Då berättade intervjuaren att jag inte var klädd tillräckligt konservativt för att synas på golvet så de skulle anordna ett annat datum för mig.

Intervjun skulle ta en timme, men tog bara tio minuter. När Rosie lämnade apoteket hade hon tårarna i halsen och var riktigt förvirrad. Hon kom fram till att hon minsann inte skulle gå tillbaka till apoteket.

Hon skrev efteråt ett inlägg på Facebook och då trillade det in kommentarer. De allra flesta stöttade Rosie och var kritiska mot Boots.

– Jag har fått så mycket stöd och kärlek från personer jag aldrig ens har träffat. Det har lyft mitt självförtroende enormt mycket, säger hon till brittiska Metro.

Ska vi kika på hur Rosies "ej konservativa" outfit ser ut?

Facebook

Skulle du reagera på det här om du såg det i en butik? Skulle du ringa polisen eller bli orolig för samhällskollaps? Antagligen inte...

Läs också om Emma som fick sparken för att hon var "för snygg" – eller om en Starbucks-anställd som fick sparken för det han skrev på muggen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är klädseln opassande?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.

Deklaration 2024: Här är personerna Skatteverket kollar extra i år

Varje år gör Skatteverket riktade kontroller inom vissa områden. Har du koll på vilka privatpersoner som kollas extra i årets deklaration?

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

Facket och arbetsgivarna har kommit överens om ett nytt avtal för drygt 76 000 akademiker som jobbar i kommuner, regioner och kommunala företag.

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en federal domstol i New York. Jag kastade bort allt och det hemsöker mig varje dag, säger 32-åringen i rätten.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.