Martin bytte mailadress med sin kvinnliga kollega – fick en chock

- 13/03/2017, 07:41 -

Martin och hans kvinnliga kollega Nicole bytte mail-adress med varandra under två veckors tid. Något som gav Martin en rejäl chock.

Skribenten Martin Schneider märkte en dag att en kund han mailade med var väldigt otrevlig. Kunden, som var en man, ifrågasatte Martin hela tiden och skrev bland annat att hans arbetsmetod var standarden, trots att Martin visste att det inte stämde, skriver Daily Mail.

Efter några mail märkte Martin att han av misstag använt sin kollega Nicoles mailadress istället för sin egen. Han skrev då till kunden att han skulle ta över projektet från Nicole.

Då hände något väldigt märkligt. Sättet kunden bemötte honom på förändrades radikalt. Han blev direkt mycket mer respektfull och skrev med en helt annan ton.

Martin insåg då att kunden troligen varit otrevlig just för att han trodde att han pratade med en kvinna. När Martin sedan frågade Nicole om det här var vanligt för henne så svarade hon ja.

Kollegorna bestämde sig då för att göra ett experiment. Under två veckor skrev Martin under alla sina mail med Nicoles namn och Nicole med Martins.

Martin lade ut sina tankar om experimentet på Twitter och skriver där att "Det sög. Jag var i helvetet. Allt jag föreslog blev ifrågasatt. Kunder jag oftast har en bra konversation med var nedlåtande. En person frågade om jag var singel".

Han tillade även att Nicole å sin sida hade den mest produktiva veckan någonsin. När de båda berättade för sin chef om experimentet så blev de dock tillsagda att sluta med det. Enligt chefen så var deras experiment inget bevis på sexismen mot kvinnor.

Men både Martin och Nicole, som båda slutat jobba för företaget sedan dess, är övertygade om att deras experiment bevisade att det är extremt svårt för kvinnor på arbetsmarknaden att bli tagna lika seriöst som män, på grund av sexism, skriver Daily Mail.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit utsatt för sexism?