Hon hade inte tvättat håret på sex månader – förvandlingen är fantastisk

Kvinnan hade inte gått till frisören på ett halvår för att hon hade en depression. Då tog frisören Kate han om henne.


Om du inte har tvättat ditt hår på några dagar vet du att det kan bli ganska fett och stripigt. Tänk då vad som händer om du inte tvättar håret på flera månader.

Nyligen klev en kvinna in på en frisörsalong med hår hårt som sten. Det hade klumpat ihop sig till en stor boll och alla frisörer hade sagt att håret måste klippas av.

Bildkälla: Faksimil Facebook

Men när hon kom till frisörskan Kate förändrades allt. Kate hade större tro på att håret gick att rädda och bestämde sig för att reda ut det. Samtidigt förändrade hon hennes liv, vilket Dagens.dk har skrivit om.

En dag såg Kate en kvinnan som kollade på hårvårdsprodukter på hennes salong. Hon frågade om hon kunde hjälpa till, och det tog inte lång tid innan kvinnan började berätta om hur hennes hår förvandlats till en klump lika hård som sten.

Bildkälla: Faksimil Facebook

Det visade sig att kvinnan hade drabbats av en depression och inte tvättat eller borstat håret på ett halvår. Kate bad kvinnan att ställa ifrån sig produkterna och erbjöd sig att hjälpa henne istället.

Om en själv inte har haft en depression kan det vara svårt att föreställa sig att det är svårt att ens ta sig upp ur sängen. Men många kämpar varje dag för att få vardagen att fungera.

De avtalade att kvinnan skulle komma in dagen därpå, men hon kom inte. Två veckor senare ringde kvinnan och bokade en ny tid – men dök återigen inte upp.

– Vid den tiden trodde att hon aldrig skulle komma. Mitt hjärta brast lite faktiskt. Jag ville ju hjälpa henne, berättar Kate.

Men en dag dök kvinnan upp på salongen i alla fall – och Kate hade tid för henne.

– Jag sa självklart ja. Jag brydde mig inte om jag var tvungen att arbeta övertid. Jag ville bara att hon kände att hon blev omhändertagen, berättar Kate och fortsätter:

– Hon ville hålla sitt hår så långt som möjligt. Vanligtvis råder man att klippa av det, men jag ville gärna försöka göra det som fungerade för henne.

Så hur förvandlar man en hårböld till långt vackert hår?

Det kanske låter omöjligt. Men ingenting är omöjligt. Efter åtta timmar hade Kate rett ut håret, färgat och klippt det.

När hon var färdig kunde hon se att kvinnan började få liv i ögonen igen. Och det kan man ju förstå när det såg ut så här!

Bildkälla: Faksimil Facebook


– Jag förändrade någons liv idag, och jag kommer aldrig glömma det. Och om detta når fram till henne ska hon veta att hon är en underbar, snäll, kärleksfull och stark person, säger frisören.

Kate berättade om besöket i Facebook-gruppen Love What Matters. I skrivande stund har inlägget fått över 22 000 delningar och 157 000 reaktioner.

Läs även om Carrie-Anne som gick på sin första dejt på 10 år – och var sekunder ifrån att dö.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!