Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
126
reaktioner idag

Här är McDonald's hån mot president Trump – som nästan ingen hann se

Hamburgerkedjan McDonald's kallar Trump för avskyvärd och skriver att de vill ha tillbaka Barack Obama.

Hamburgerkedjor tar sällan politisk ställning, men nu har McDonald's gått ut och kallat USA:s president Donald Trump för avskyvärd.

Det var i en tweet från ett av snabbmatsföretagets Twitter-konto som någon skrivit: "@DonaldTrump Du är faktiskt en avskyvärd ursäkt till president och vi skulle älska att få tillbaka @BarackObama, du har dessutom små händer."

trump mcdonald Bildkälla: Faksimil Twitter

Tweeten fick snabbt spridning och plockades upp av bland annat Business insider som skriver att hånet fick ligga kvar i 25 minuter innan det raderades.

Samma konto twittrade vanliga Donken-tweets både innan och efter hånet mot presidenten.

mcdonalds Bildkälla: Faksimil Twitter

Men vad handlade det om då? Många spekulerade i om kontot blivit hackat eller om det var någon som passat på att twittra ut hånet i samband med att den sagt upp sig.

På eftermiddagen twittrade hamburgerkedjan att Twitter uppmärksammat dem på att något blivit fel, att de raderat tweeten och ska undersöka vad som hänt.

Exakt vad som ligger bakom är alltså fortfarande oklart. Helt säkert är i alla fall att många la märke till tweeten som fick minst 200 retweets innan den raderades och nu fortsätter en skärmdump av den att delas på sociala medier.

Läs också om 6 udda vanor som Donald Trump har och om att McDonald's börjar med hemkörning.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

Tror du att det var ett misstag?

Mer:

Han gjorde en speciell beställning på McDonald's – möttes av detta