Söndag 9 Maj
Stockholm

Student spydde i taxi – krävs nu på sjukt mycket pengar

Studenten kräktes i en taxi och måste nu betala EXTREMT mycket pengar.
1 av 3
Studenten kräktes i en taxi och måste nu betala EXTREMT mycket pengar. Foto: TT /montage)
20 000 norska kronor.
2 av 3
20 000 norska kronor. Foto: Flickr
Taxibolaget Bergen Taxi säger att de var tvungna att byta ut en dyr apparat i bilen. Bilden föreställer ett annat taxibolag.
3 av 3
Taxibolaget Bergen Taxi säger att de var tvungna att byta ut en dyr apparat i bilen. Bilden föreställer ett annat taxibolag. Foto: Nora Lorek / TT NYHETSBYRÅN

På väg hem från en fest så spydde en 22-årig student i taxin – och prislappen är verkligen galen.

Kommentera (56)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Som student kan det ibland gå riktigt vilt till. Det finns många historier där festen har spårat ur, men oftast klarar man sig i alla fall från att behöva betala skadestånd för sitt beteende.

Det gäller inte den här 22 år gamla studenten som måste betala 20 000 norska kronor (20 792 svenska kronor) för att han kräktes i en taxi. Det hela skedde i oktober då studenten var på väg hem från en fest tillsammans med flera kompisar och beställde en stor taxi från Bergen Taxi, skriver norska lokaltidningen Begensavisen.

Giphy

Killen försökte dock att komma undan helt oskadd. Efter att han spytt så berättade varken han eller kompisarna någonting för chauffören.

Dagen efter blev killens kompis, som hade beställt taxin, uppringd med beskedet att det blev en dyr uppstädning. Prislappen: 20 000 norska kronor. Själv tycker studenten att det är orimligt mycket pengar då han trott att det skulle gå på högst 2 000 kronor. Han säger till Bergensavisen att han inte kommer betala för städningen.

– Nej, nu så är det inte aktuellt att betala för den. Jag tycker det är orimligt mycket pengar.

Enligt taxibolaget fanns det en anledning till att det blev så dyrt just den här gången. Företagets vd, Jan Valeur, säger att de var tvungna att byta ut en värmeapparat som var placerad på golvet.

I nuläget har Bergen Taxi sänkt kravet till 16 000 norska kronor – eller 16 634 svenska kronor. Vilket ju är en stor skillnad för en student. Eller inte...

Giphy

Det hela kanske inte är förvånande eftersom Norge har ett rykte om sig att ha extremt vilda studentfester. Kolla bara in det här.

Har du spytt i en taxi?
Tack för din röst!
Kommentera (56)
Kopiera länk
Dela