Explosionen i S:t Petersburg lämnade 12 personer döda

- 03/04/2017, 14:10 -

Det finns uppgifter på att flera explosioner ägt rum i den ryska staden S:t Petersburg. Flera uppges vara skadade.

En kraftig explosion har ägt rum under måndagen på en tunnelbanestation i S:t Petersburg, Rysslands näst största stad. Flera personer uppges vara skadade, skriver ryska nyhetsbyrån TASS.


Enligt Sky News rör det sig om tolv personer som har dött eller skadat sig allvarligt. Även ryska LIFE skriver att det rör sig om mellan tio och 30 personer som dött eller skadat sig i explosionen som skedde runt 14:30 på stationen. Enligt uppgifter rör det sig om två olika explosioner på dels "Teknologiska Institutet" och dels "Hötorget/Sennaya".

AP skriver att den ryska regeringen uttalat sig om att det är 10 personer som dött och 50 personer som skadats i explosionen.

Sky skriver att det rör sig om en oidentifierad bomb som exploderat. Rysslands president Vladimir Putin är informerad om händelsen och han ska enligt uppgifter vara på väg till staden.

Tunnelbanan är fylld med rök och på bilder och video som sprids på sociala medier syns hur omfattande explosionen var.

Översatt står det: "En vagn har sprängts på stationen Teknologiska Institutet. Var försiktiga"

Ryska myndigheter säger att de är på väg att undersöka platsen. Enligt ryska myndigheter och utredare så rubriceras explosionen som en terrorattack. Just nu är samtliga stationer i S:t Petersburgs tunnelbanesystem stängda.

– Vi ska göra vårt yttersta för att reda ut vad som gjorde denna terrorattack möjlig och stoppa liknande framtida händelser, säger en talesperson till nyhetsbyrån Tass via Omni.

Ryska anti-terrorismstyrkor uppger för AP att de även hittat och oskadliggjort en andra bomb på en annan tunnelbanestation.

Enligt Reuters så ska den misstänkte terroristen ha fångats på övervakningskameror i tunnelbanan. Personen ska ha lämnat in en ryggsäck i tunnelbanevagnen och sedan lämnat platsen. Tv-stationen Ren har publicerat en bild på den misstänkte.


Bilder från Instagram och Twitter.