Bilder från explosionen i S:t Petersburg.
Bilder från explosionen i S:t Petersburg. - Foto: Twitter/Instagram

Explosionen i S:t Petersburg lämnade 12 personer döda

Det finns uppgifter på att flera explosioner ägt rum i den ryska staden S:t Petersburg. Flera uppges vara skadade.


En kraftig explosion har ägt rum under måndagen på en tunnelbanestation i S:t Petersburg, Rysslands näst största stad. Flera personer uppges vara skadade, skriver ryska nyhetsbyrån TASS.


Enligt Sky News rör det sig om tolv personer som har dött eller skadat sig allvarligt. Även ryska LIFE skriver att det rör sig om mellan tio och 30 personer som dött eller skadat sig i explosionen som skedde runt 14:30 på stationen. Enligt uppgifter rör det sig om två olika explosioner på dels "Teknologiska Institutet" och dels "Hötorget/Sennaya".

AP skriver att den ryska regeringen uttalat sig om att det är 10 personer som dött och 50 personer som skadats i explosionen.

Sky skriver att det rör sig om en oidentifierad bomb som exploderat. Rysslands president Vladimir Putin är informerad om händelsen och han ska enligt uppgifter vara på väg till staden.

Tunnelbanan är fylld med rök och på bilder och video som sprids på sociala medier syns hur omfattande explosionen var.

Översatt står det: "En vagn har sprängts på stationen Teknologiska Institutet. Var försiktiga"

Ryska myndigheter säger att de är på väg att undersöka platsen. Enligt ryska myndigheter och utredare så rubriceras explosionen som en terrorattack. Just nu är samtliga stationer i S:t Petersburgs tunnelbanesystem stängda.

– Vi ska göra vårt yttersta för att reda ut vad som gjorde denna terrorattack möjlig och stoppa liknande framtida händelser, säger en talesperson till nyhetsbyrån Tass via Omni.

Ryska anti-terrorismstyrkor uppger för AP att de även hittat och oskadliggjort en andra bomb på en annan tunnelbanestation.

Enligt Reuters så ska den misstänkte terroristen ha fångats på övervakningskameror i tunnelbanan. Personen ska ha lämnat in en ryggsäck i tunnelbanevagnen och sedan lämnat platsen. Tv-stationen Ren har publicerat en bild på den misstänkte.


Bilder från Instagram och Twitter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får bygga för att fånga in koldioxid

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.

Här är påskens olycksvägar

Påsken är en av de mest trafikintensiva helgerna på året. Hundratusentals bilar är ute på vägarna. Här är Sveriges 30 mest olycksdrabbade vägar under påskhelgen de senaste fem åren:

Se upp i påsktrafiken - välj stora vägar

Påsktrafiken kan bli intensiv när många i dag ger sig iväg för helgfirande - särskilt till fjällen. Man kanske behöver lite extra tid så se till att ta höjd för det, säger Felicia Danielsson, kommunikatör på Trafikverket.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

"Larm om trafikolycka, Hököpinge", skriver polisen på sin hemsida.

Man mördade bekant med sparkar och slag

En 42-årig man döms till 16 års fängelse för att ha mördat en man i 65-årsåldern i Mölndals kommun, skriver GP.