Sexåriga Isabel försvann mystiskt från sitt sovrum och fallet jämförs med Madeleine McCann.
Sexåriga Isabel försvann mystiskt från sitt sovrum och fallet jämförs med Madeleine McCann. - Foto: TT/Facebook (montage)

Isabel, 6, kidnappades – fallet jämförs med Madeleine McCann

Det här hemska fallet har jämförts med när Madeleine McCann försvann mystiskt.


I april 2012 försvann sexåriga Isabel Celis mystiskt från sitt sovrum i Tucson, Arizona. Hon blev lagd i sängen omkring 23-tiden på fredagskvällen. Det blev det sista som hennes familj såg av henne.

Twitter

När pappan gick in till hennes sovrum för att väcka henne så var hon spårlöst försvunnen.

Isabels tragiska försvinnande har varit en stor grej i medier över hela världen. Många drog paralleller till det mystiska försvinnandet av brittiska Madeleine McCann som försvann från en semester i Portugal 2007 när hennes föräldrar var ute och åt mat.

Madeleine McCann försvann 2007.TT. Madeleine McCann har fortfarande inte hittats.

Madeleine har inte hittats, men det har nu Isabel blivit. För Buzzfeed bekräftar den lokala polisen omständigheterna:

– Även om det här nu innebär någon slags förklaring så innebär det också att allt hopp att få hem Isabel till sin familj är som bortblåst, säger polischefen Chris Magnus.

Den unga flickans kropp hittades i ett övergivet område och polisen vill inte gå in på ytterligare detaljer om exakt hur de hittade flickan. Dock vill de poängtera att det inte var av en slump.

Nu jagar polisen flera personer som kan ha varit inblandade i mordet på den lilla flickan.


Facebook

Sedan Isabel försvann har den lokala polisen fått mer än 2 200 tips om vad som eventuellt ha hänt med flickan. Personer från hela landet – och hela världen – har deltagit i sökandet som nu har nått sitt slut.

Familjen har uttalat sig:

"Vi vill tacka samhället för det stöd som de fortsatt att ge Isabel genom åren och att de aldrig gav upp hoppet. Nu sörjer vi. Vi ber att vårt privatliv respekteras så att vi kan få sörja ifred".

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Blinken till Peking – ska pressa Kina om kriget

Trots gängvåldet – inget rår på knarkpriserna

Pandemi, inflation eller gängkrig – inget verkar bita på de historiskt låga gatupriserna på narkotika, enligt en ny rapport. Det visar på svårigheterna med att bekämpa den här marknaden, säger Ulf Guttormsson vid organisationen CAN.

Klart uppåt på Asienbörser

1 timme sedan
Det var klart uppåt för ledande index på Asienbörserna i onsdagens handel, till en del förklarad av optimism om de stora techbolagens utveckling.

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

2 timmar sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Biden lovar Ukraina vapen i veckan

2 timmar sedan
USA:s president Joe Biden lovar mer vapen till Ukraina redan denna vecka. Beskedet kommer sedan senaten i USA:s kongress som väntat sagt ja till ett stödpaket till Ukraina på nära 61 miljarder dollar, något som Kiev väntat på sedan i höstas.

Robotattack mot Charkiv – bränder i Ryssland

3 timmar sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.