Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här visar hela världen sitt stöd efter attacken i Stockholm

Eiffeltornet och Big Ben
1 av 4

Så här har världen reagerat på attacken mot Sverige.

TT/Twitter

Tim Cook skriver på Twitter om terrordådet i Stockholm
2 av 4

Tim Cook, Apples VD, skickade sitt stöd på svenska.

Twitter

Big Ben i London
3 av 4

Londons borgmästare Sadiq Khan twittrar sitt stöd till Sverige.

TT

Paris
4 av 4

Under kvällen kommer Eiffeltornet att släckas, som en hyllning till attackens offer.

TT

Nyheter | 07/04/2017 20:44

Profiler och politiska ledare visar sitt stöd för Sverige på sociala medier. Här är hyllningarna som skickas från världens hörn.

Stockholm har blivit attackerat. Men det är inte bara sorg som som råder efter den otänkbara händelsen. Nu skänker profiler och ledare världen runt sitt stöd till Sverige.

Redan tidigare under dagen gick Anne Hidalgo, Paris borgmästare ut med att Eiffeltornet skulle släckas, som en hyllning till attackens offer.


Även Sadiq Khan, borgmästare i London, gick tidigt ut på Twitter med sitt stöd. "Mina tankar och djupaste sympatier går ut till offren och de familjer som blivit berörda av den hemska attack i Sverige", skriver han.

Tim Cook, Apples VD, skickade sitt stöd på svenska, en gest som uppskattades av många.


Världens politiska ledare har också visat sina sympatier för Sverige, såväl inom EU som utanför. Narendra Modi, Indiens premiärminister, och Donald Tusk som är Europeiska rådets ordförande skriver såhär:Utöver politiker har även svenska Youtube-profilen Pewdiepie kommenterat den tragiska händelsen.

Under hashtagen #OpenStockholm öppnar stockholmarna sina hem för de människor som blivit strandsatta och behöver stöd. Det kan du läsa om här.

Se hur människor i sista stund flyr undan lastbilen på Drottninggatan:

Läs mer om attacken i Stockholm:10 saker du behöver veta om attacken i centrala StockholmLastbil har kört in i folkmassa i centrala Stockholm – tre dödaUppgifter från Spendrups: Lastbilen blev kapadStefan Löfven: Sverige har blivit attackeratVideo: Här flyr folk från misstänkt terrordåd i centrala Stockholm

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är hyllningarna fina?