Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Han blev känd som "Little Herclues" som 8-åring – så ser han ut idag

Nyheter | 12/04/2017 13:56

Richard Sandrak fick namnet "Little Hercules" som barn, på grund av sina otroliga muskler – redan som åttaåring.

Richard Sandrak föddes i Ukraina 1992. Hans pappa Pavel var världmästare i kampsport och hans mamma tävlade i aerobics – en minst sagt atletisk genpool, med andra ord.

När Richard var två flyttade familjen till USA, och kort efter det påbörjade han sin träning.

Han började träna bredvid sin pappa, som lärde honom allt om att lyfta skrot. Ett par år senare flyttade familjen igen, den här gången till Kalifornien. Detta för att ge Richard chansen att slå igenom i show business.

Vid det här laget hade han nämligen en kropp som man vanligtvis inte ser hos ett barn.

Pappan förbjöd Richard att äta fet mat och socker, och han gjorde 600 armhävningar och situps varje dag. Hans liv var långt ifrån en vanlig barndom, all tid tillbringade han i gymmet med sin pappa.

Vid åtta års ålder hade hans muskler gjort honom känd. Richard kallades nu “Little Hercules”.

Frank Giardina, som tränade med Richard och hans pappa, har i efterhand sagt att pappans träning av sonen var “kriminell”. Richard själv menar att han faktiskt ville syssla med bodybuilding.

När Richard var elva år hamnade pappan i fängelse för att han misshandlat hans mamma. Då slutade Richard helt med den hårda träningen.

Idag är Richard 24 år, och är inte längre bodybuilder. Men hans nuvarande jobb är fortfarande fysiskt – han är nämligen stuntman på Universal studios temapark.

Men hans drömjobb är kvantfysiker eller ingenjör. 

Lycka till Richard!

Här kan du se en intervju med den numera vuxne Richard Sandrak: