Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Den här kroken ser helt vanlig ut – men den kan filma dig i smyg

Nyheter | 17/04/2017 13:55

Det finns en klädhängare som ser helt normal ut. Men som filmar dig utan att du märker det.

Övervakningskameror finns på alla offentliga platser så som tunnelbanan eller ute längst butiker och bankautomater. Som tur är så slipper vi dem på toaletter, duschar och på hotell. Eller?

Det säljs nu en krok som ser helt vanlig ut. Men det är egentligen en kamera som kan filma dig utan din vetskap. Den är kopplad till en fjärrkontroll som personer kan använda genom väggar, skriver Twentytowords.

Bildkälla: Brickhousesecurity

Klädhängaren är väldigt diskret och svår att se. Flera sidor går nu ut och varnar för den här hemliga kroken eftersom den kan användas för att spionera och filma personer som till exempel är i duschen.

På hemsidan står det, som en av fördelarna, att den är diskret för att "Ingen kommer misstänka att en klädhängare innehåller en kamera". Den går att köpa i både svart och vitt för att passa in så bra som möjligt.

Bildkälla: Brickhousesecurity

Enligt Datainspektionen så måste det vara ordentligt skyltat om det finns övervakningskameror, så att människor är medvetna om att de blir filmade. Man får inte heller filma på ett sådant sätt som kan anses vara integritetskränkande.

Mycket blir bättre när teknologin går framåt men en hel del blir, verkar det som, värre.

Läs också om kvinnan som satte upp kameror hemma för att skydda sig mot ex-pojkvännen och sedan hitta honom under sängen

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tycker du att övervakning på alla offentliga platser är bra?