Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är Europas 11 farligaste länder att jobba i

Här är de elva farligaste länderna att arbeta i.
1 av 4

Här är de elva farligaste länderna att arbeta i.

TT

Brittiska Metro har listat de länder där flest olyckor på jobbet sker.
2 av 4

Brittiska Metro har listat de länder där flest olyckor på jobbet sker.

TT

Vissa av länderna är ganska otippade och andra inte.
3 av 4

Vissa av länderna är ganska otippade och andra inte.

TT

Kolla in listan nedan!
4 av 4

Kolla in listan nedan!

TT

Nyheter | 18/04/2017 20:01

Sugen på att jobba utomlands? Kolla in den här listan så vet du var i Europa du inte bör söka jobb.

Brittiska Metro har listat de länder i Europa där det är farligast att jobba – sett till hur många som skadat sig under arbetet i varje land under förra året. Kolla in listan nedan för att få reda på vilka de är.


11. Österrike

Österrike är relativt ofarligt att arbeta i och tar hem en elfteplats. Här har i genomsnitt 2,2 personer av 100 000 skadat sig på jobbet.

10. Kroatien

Kroatien kommer inte långt efter med 2,17 personer av 100 000 har skadat sig.

9. Tjeckien

Tjeckien kommer på plats nummer 9.

8. Bulgarien

Tyvärr verkar ländernas ekonomi i många av fallen hänga ihop med antalet olyckor på arbetsplatser. Bulgarien är inte ett särskilt rikt land och många har skadat sig.

7. Portugal

Portugal landar på nästan 3 skadade av 100 000, så det blir en sjunde plats.

6. Luxemburg

Okej, Luxenburg är litet, men ändå. Ungefär 14 personer i hela landet skadade sig förra året. Landet har totalt bara 543 000 invånare, så de kommer rätt högt upp på listan ändå.

5. Frankrike

Trots att Frankrike är ett mycket rikare land än många av de andra kammar fransmännen hem en femteplats. 3,5 personer av 100 000 skadade sig på jobbet förra året.

4. Turkiet

I Turkiet skadade sig något fler än i Frankrike, 3,6 personer.

3. Litauen

Litauen, är med europeiska mått mätt, ett ganska fattigt land. Det kan vara förklaringen till att det är det tredje farligaste landet att arbeta i. 3,78 personer av 100 000 skadade sig på jobbet i Litauen förra året.

2. Lettland

Silverplatsen på farligaste länderna att jobba i tar Lettland, där 3,9 av 100 000 lettiska arbetare skadade sig förra året. Precis som Litauen är Lettland ett relativt fattigt land.

1. Rumänien

Och här har vi det farligaste landet att jobba i hela Europa. I Rumänien har 4,9 av 100 000 skadat sig på arbetsplatsen, vilket är en stor skillnad jämfört med Lettland. Var försiktig om du planerar att söka jobb där!

Något annat som kan vara lite jobbigt är de här 17 situationerna alla som jobbat inom restaurang kommer känna igen. Se dem i spelaren under.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du jobbat utomlands?